Niki Geenens scoort dubbelslag in Gent

Niki Geenens scoort dubbelslag in Gent

Terwijl de internationale combinaties de aandacht opeisen in de hoofdpiste, regeren de regionale HROV ruiters op het B-terrein in Gent. Daar blijft Niki Geenens de plak zwaaien. Gisteren sprong de Oost-Vlaamse amazone naar de eindzege in de 1.20m hoofdrubriek.

Opnieuw hield Geenens de concurrentie achter zich met de 14-jarige Toulon-merrie, Gazelle van de Vaelenberg. Het paar bleef als enige foutloos onder de 27 seconden. Op één seconde volgde Danny Van Es met de 13-jarige zoon van Contact vd Heffinck, Hamilton. Niki Geenens zette de kers op de taart door ook de derde plaats in te nemen met haar vertrouwde Helios vd Spelonckhoeve (Dulf vd Bisschop).

Net buiten het podium sprong Jill Berghman met Elanville Van De Smishoeve (Toulon) naar de vierde plek terwijl Nikita Meevvis met Zigurant (Silverstone) de top vijf afwerkte.

Ook de 1.10m winst kwam op naam van Niki Geenens. In deze rubriek loodste ze haar Chelsea (Ceblesse) bijna twee seconden sneller door de finish dan Daphne Steenssens haar Etna E (Bon Ambi B). Louise Decorte vervolledigde het podium met Calmore Max.

De 1.00m overwinningen kwamen op naam van Sebastien Deliener met Dailymoonv du Tour (Sir Donnerhall) en Fleur de Graaf met La Romanee-h.c. (Feinschnitt-i van de richter).