Niki Geenens kaapt de hoofdprijs in Torhout

Niki Geenens kaapt de hoofdprijs in Torhout

In de Wintercup bij de New Flandria Ranch in Torhout heeft Niki Geenens de hoofdrubriek weten op naam te schrijven. De amazone kon daarvoor rekenen op Helios van de Spelonckhoeve. 

Op de nakomeling van Dulf van den Bisschop was de amazone in de barrage van deze 1.25m rubriek met ruim een seconde voorsprong de snelste. Thibo Deketelaere stond op twee met Qubano voor Sander Logghe en Miss die derde werden. De vierde plaats was voor Tom Verduyn op Flash gevolgd door Quirijn Bonhomme en Kick Star. 

Eerder won Isabelle Stormde de 1.15m rubriek in het zadel van Diorada, nadat ze eerder al zegevierde op Mientje in de 1.05m proef. Zoë Devriendt en Et Voila van de Ringhoeve Z hadden slechts acht honderdsten te veel om de overwinning binnen te halen. De top drie werd besloten door Axana Ramael en Quinette. 

Op zondag hield Emma Gilgemyn de concurrentie stevig achter zich met Happy Lady. De 1.10m rubriek werd enkel door dit duo en door Cedric De Maertelaere met Bono, die tweede werden, foutloos afgewerkt. Tine Van Eenoo behaalde dankzij haar snelle tijd de derde plaats met Happiness van het Hazenwindeke. Over 1m was het wederom Storme die de zege greep, dit keer op Hanley. Maya Saelens en Chianta werden tweede voor Cloe Van Stay en Olala van de Knuffe. 

Bij de Pony's domineerde Merel Wittebolle de hoogste rubriek met winst voor Ranger. Emile Beke en Incitatus kwamen op twee. Jitske Vantieghem en Coolfin King of Hearts kwamen op vier. Over 1m stond Caitlin Compernolle op kop met Mayday van de Goorhoeve. Estelle Pieters en Le Prince werden tweede, de derde plaats was voor Owen De Rous en Nero van het Pleintje. 

Resultaten