Niels Bruynseels Belgische sterkhouder in LGCT Londen

Niels Bruynseels Belgische sterkhouder in LGCT Londen

Niels Bruynseels was de beste Belg in de CSI5* 1.45m rubriek van de LGCT in Londen.

In een adembenemend moment dat het publiek op het puntje van hun stoel hield, kwam Nicola Pohl als overwinnaar uit de langverwachte grote wedstrijd van de dag, rijdend op Arlo de Blondel. Met een voorsprong van meer dan een seconde veroverde Pohl haar eerste overwinning in een CSI5*-wedstrijd, en dit ging niet zonder felle concurrentie. Jessica Springsteen op Hungry Heart drong de grenzen op en hield de spanning tot het allerlaatste moment levend. Lokale talent Scott Brash, rijdend op Hello Mr President, behaalde een bewonderenswaardige derde plaats op eigen bodem, tot groot genoegen van het enthousiaste Britse publiek.

Pohl zei: "Ik ben zo blij en zeer dankbaar voor Arlo dat hij me deze overwinning heeft gegeven, en ik voel me erg gelukkig. Hij heeft het hele jaar fantastisch gepresteerd, en waarschijnlijk is hij degene waar ik me het meest comfortabel bij voel. Hij geeft altijd 120%, en op zijn goede dagen is hij zo snel, wat het makkelijker en erg leuk maakt."

Niels Bruynseels drukte mee zijn stempel in deze rubriek en zorgde voor een foutloze ronde op Matador. De elfjarige BWP ruin van Emerald werd onder de Belgische ruiter twaalfde, wat nog nipt een klassering opleverde.


Resultaten`

Bron: Persbericht