Nico Baerts regeert Silver League Lier

Nico Baerts regeert Silver League Lier

Afgelopen weekend kwamen de nationale springruiters aan de start tijdens de Silver League in het Azelhof. In de 1.40m Grote Prijs was het Nico Baerts die met Kayenne Z de concurrentie (nipt) achter zich hield.

Baerts sprong bovendien ook naar de vierde plaats. Baerts en de zevenjarige Kannan-merrie wonnen met slechts vier honderdsten van een seconde voorsprong op Oost-Vlaming, Geoffrey Cobbaut. Cobbaut volgde op het podium met onder het zadel de 14-jarige Inox Van Groenhove (Turbo Van 't Gestelhof). De top drie werd afgewerkt door Benjamin Robert en Philippe Rozier's voormalige Atlanta de Roy.

Net buiten het podium stelde Nico Baerts zich eveneens op op de vierde plaats met de 11-jarige Mielano van Meyershof Z (Mylord Carthago Z). Het paar werd opgevolgd door Nicolas Dehertoghe en de 12-jarige sBs-merrie, Excellium Van 't Palmenhof (Kashmir van Schuttershof).

Op zaterdag stonden de hoogste hindernissen 1.35m hoog gebouwd. In deze rubriek hield enkel Wesley Carmans de chrono foutloos onder de 60 seconden.  Op de rug van de 7-jarige Arachna van de Brouwershoeve Z (Atomic Z) bleef Carmans voor op Bunoit Moeskops met de 10-jarige dochter van Action-Breaker, Oakingham Francessca. Vicky van de Poel volgde op de derde trede van het podium met Evita B (Mr. Blue).

Wouter Devos was de heer en meester in de 1.30m rubriek . Samen met de 10-jarige Kira Van 't Nachtegalehof verwees Devos, voormalig Belgisch kampioen, Dirk Demeersman naar de tweede plaats. Samen met Odelina van 't Merelsnest (Kannan) bleef Demeersman voor op Melanie Deloof met haar eigen Lupitrella (Lupicor II).

Volledige uitslagen