Nico Baerts is Gilles Thomas te snel af in Grote Prijs Sint-Katelijne-Waver

Nico Baerts is Gilles Thomas te snel af in Grote Prijs Sint-Katelijne-Waver

Meteen na zijn podiumplaats in Miami stapte Gilles Thomas op het vliegtuig richting België om op maandag opnieuw een podiumplaats op te eisen in de 1.45m Diamond League Grand Prix van Sint-Katelijne-Waver. Thomas moest enkel Nico Baerts voor zich dulden met de BWP-ruin, Mowgli du Sasiana.

Dertien combinaties kwamen aan de start in de barrage van de 1.45m nationale Grand Prix. Enkel het podium verzekerde een foutloze finish. Gilles Thomas zag op zaterdag zijn bankrekening al goed aangevuld in Miami, ook in Sint-Katelijne-Waver sprong Gilles Thomas in de prijzen. Thomas sprong met Miu Miu Van Overis (Inshallah de Muze) foutloos naar de tweede plaats voor Stijn Timmerman met de 8-jarige Onyx Van Het Bremenhof.

Eerder won Virginie Thonon al de hoofdrubriek op vrijdag. Ditmaal strandde de Waalse met Spike vd Withoeve (Sting vd Withoeve) net buiten het podium op de vierde plaats voor thuis-ruiter, Thibeau Spits met onder het zadel King Van Essene (Calido I). (lees verder onder foto)



Jeroen De Winter schittert met Gretel S

Eerder snelde Jeroen De Winter met zijn vertrouwde Gretel S naar de winst in de 1.35m rubriek. Samen met de dochter van Corland bleef De Winter nipt voor op Lola De Braekeleer met onder het zadel de BWP-merrie, Morzine De La Pomme (Norton D'Eole). Seppe Wouters werkte de top drie af op de rug van de KWPN-merrie, Elvira (Toulon).

De eerste winst van de dag, een 1.25m proef kwam op naam van Stephanie Goemaere met de sBs-ruin, Topaas D'Edouard Joly (Orlando). Het paar bleef ruim één seconde voor op Stijn Van Gorp met Gloria (Sisley de la Tour). Lauranne Spits werkte het podium af met onder het zadel Happy van de Gulden (Casall).

Alle uitslagen

F. © Houou Tomita