Mike van Belle verzekert Belgische overwinning bij de Peelbergen

Mike van Belle verzekert Belgische overwinning bij de Peelbergen

Mike van Belle heeft in het Nederlandse Kronenberg de CSI2* 1.35m Small Tour gewonnen. In het zadel van Frauke van't Hagenhof Z (Figo de Muze) van fokker Patrick Laheyne liet hij de concurrentie achter zich. Naast zijn overwinning werd van Belle ook nog eens negende op de 9-jarige Jarsy Lvp (Toulon). 

Ongeveer de helft van de startende combinaties wist foutloos af te werken. Van Belle stak een stokje voor een volledig Nederlands podium, hoewel die ook een Belgisch tintje had dankzij de paarden. Nick Steeghs stuurde de 11-jarige BWP-hengst Nanteuil Van T&L (Halifax van het Kluizebos) naar twee. Vader Steeghs nam de vierde plaats in met de door Peter Simons' gefokte Champion Ps Z (Comilfo Plus Z). Op drie stond Piet Raijmakers Jr met de 9-jarige Van Schijndel's Alaska Ter Saleghem Z (Aktion Pur Z, fokker: De Smedt). 

De top vijf werd besloten door de BWP merrie Kassandra van't Heike (Epleaser van t Heike) onder Thiago Ribas Da Costa.  

Resultaten

Bij de Youngster Tour had Roy van Beek de beste 7-jarige onder het zadel en werd met de Diamant de Quidam-H OLD-dochter, Diamant de Roofs-H, tweede. Op één kwam de Ier Conan Wright in combinatie met de 8-jarige Ard Reason To BE (Ice Man). De door Christel Baert gefokte Eden Jeleena Dr Z (Elvis ter Putte) kwam op drie onder Petronella Andersson. 

Manuel Thiry rondde de top tien af met Hashtag de Mast, een 7-jarige zoon van Andiamo de Semilly. Laurentine de Bel kwam met Jan en Katrien Spegelaere - Segaert's fokproduct Raloubette van de Krekebeke (Tangelo vd Zuuthoeve) op dertien gevolgd door Thibault Vermeulen en Quibus vd Bisschop (Vigo d'Arsouilles).

Resultaten