Maxine Gaelens wint 1.30m Grand Prix van Aalter!

Maxine Gaelens wint 1.30m Grand Prix van Aalter!

Afgelopen weekend verzamelden de West-Vlaamse combinaties net over de grens in Oost-Vlaanderen, Aalter. Op zaterdag was het de Knokkse amazone, Maxine Gaelens die de concurrentie achter zich hield in de 1.30m Grote Prijs. Samen met Noblesse Royale won ze op ruim één seconde verschil.

Gaelens en de 11-jarige Kannan-merrie verwezen zo Q&O-ruiter Cedric Desimpel met de 9-jarige sBs-merrie, Jolie de Fremis (Spartacus) naar de tweede plaats. De top drie werd afgewerkt door Melissa Zerbini en Jasco du Bourbecq (Balou du Rouet).

Desimpel schreed ook de vierde plaats op naam. In het zadel van Carte D'Or Z (Chellsini Z) bleef de West-Vlaming, Baptiste Matton met Gypsy (Full Monty) voor.

Eerder hield Thibo Deketelaere, Sander Logghe van de 1.20m winst. Samen met Qubano (Darco) was Deketelaere nipt sneller dan Sander Logghe en zijn negenjarige BWP-merrie, Petite Fille (Kafka vd Heffinck). Op eigen terrein vervolledigde Maxim Godecharle de top drie met zijn eigen Una Van 't Lindenhof Z (Udarco van Overis).

Op zondag won Paul De Stoop de 1.10m hoofdrubriek. Samen met zijn. Flamingo van de Kranenburg (Flamenco de Semilly) bleef De Stoop, Manon de Corte met Di O'Neilla DC Stables Z (Denzel van het Meulenhof) voor. De Stoop zette de kers op de taart met ook de derde plaats op naam. De Oost-Vlaming vervolledigde de top drie in het zadel van BWP-ruin, Mon Ami (I'M Special de Muze).

De 1.10m Pro Tour werd gewonnen door Emma Gilgemyn. Gilgemyn won met Happy Lady Van de Winghe (Lancer II) van Jonah Becu met Rigolade Van Hof Ter Boone (Vleut). Op de derde plaats volgde Sophie Vanhoutte met Diaz Van 't Hoveke (Fuego du Prelet).

Alle uitslagen