Maverick Van Lent grijpt Grand Prix winst in Zottegem

Maverick Van Lent grijpt Grand Prix winst in Zottegem

Afgelopen weekend verzamelden de Oost-Vlaamse springruiters bij Stal Wilgendreef van Frederik Meersman. Op het terrein van de organisator van de Flanders Horse Expo Gent won Maverick Van Lent de Grote Prijs met Iowa van Schuttershof (Vigo d'Arsouilles). 

In deze prijs Greenfield-Selection kwalificeerden tien combinaties zich voor de herkansing. Op het podium volgde Koen De Waele met zijn eigen Simply Magic KDW Z (Scendix). Van Lent strandde eveneens op de derde plek met Zirtric Van Beek Z. De zoon van Zirocco Blue VDL werd eerder nog uitgebracht door Gilles Thomas.

Net buiten het podium sprong Robbe SChelfaut met Lalique foutloos naar de vierde plaats voor Koenraad Bauters met Paola Van 't Zorgvliet.

Op zondag stond de hoogste rubriek 1.20m hoog. Daarin hield Kristof Moureau samen met Bariton Z, Paul De Stoop achter zich. De Stoop volgde op de tweede plaats met Monn Ami en bezette de derde plek met Robin De Fagnet.

De 1.15m eindzege kwam op naam van Heleen Bourdeaud'hui met Finca. Als enige bleef het paar onder de 29 seconden en verwees zo Louise Embo met Vancouver d'Artois naar de tweede plek. Guillaume Deraedt volgde op de derde plaats met Hyzia de la Tourelle.

Uitslagen