Opnieuw prijs: Belgische Children schitteren met zilveren medaille in Nations Cup Compiègne

Opnieuw prijs: Belgische Children schitteren met zilveren medaille in Nations Cup Compiègne

In het Franse Compiègne heeft Mathieu Guery tijdens de internationale week voor de jeugd zijn zaterdagochtend gestart met een podiumplaats in de 1.30m rubriek voor Junioren. Wat later was het Vic de Plecker die zich bovenaan het podium plaatste van de 1.45m Young Riders-proef.

Guery had de 9-jarige Time-Breaker S Z (Toulon) onder het zadel voor deze proef en werkte foutloos af. Het duo noteerde zich op twee, tussen heel wat girlpower. De overwinning ging naar plaatselijke amazone Cassandre Roquain met Disney d'Auge (Guarana Champeix). Nina Leduc en Fillette du Temple (Radieux) werden derde. 

Op vier volgde de BWP ruin Iron Man 111 (Chatman) onder Agathe Martin. 

Resultaten

Vic de Plecker stuurde Ilypsho (Zirocco Blue) naar de overwinning maar was niet de enige Belg om zich te laten opvallen. Sarah Ver Linde greep met Finlandia (Spartacus TN) de vierde plaats terwijl op zes Leon Brutsaert genoteerd stond met Frodo vd Withoeve Z (Flamingo K). De top tien sloot af met Yana Jansegers en Capri 100 (Comme il Faut). 

Nations Cup

Een ander schitterend resultaat kwam van de Belgische Children: zij behaalden immers een zilveren medaille in de Nations Cu van Compiègne over een hoogte van 1m25. De Children kregen een pittig basisparcours voorgeschoteld: geen enkel team slaagde erin om de nul over de hele lijn te behouden. De Belgische Children eindigden op een totaal van 8 strafpunten. Als eerste was Jérôme Denutte aan zet: hij bewees meteen waarom hij met Umour Noir de Crann als eerste van start moest en zette een knappe nulronde neer. Die foutloze ronde deed hij in de tweede ronde graag nog eens over en werd zo de sterkhouden van het team/ 

Maurice Riquiere was met Casino Royal van de Hunters als tweede aan zet. In de eerste ronde slaagde het duo erin om de nul te behouden, in de tweede ronde tikten ze helaas één hindernis uit de lepels. Elle Bomeré en Iwatch van't Ameldonk Z kregen in elke ronde één springfout achter hun naam. Robin Vermeir, de laatste ruiter die voor de Children mocht aantreden, reed met Copacabana of the Paddocks Z, een mooie nulronde in 69,37 seconden. Het duo kreeg met wat pech af te rekenen in de tweede ronde en leverde het schrapresultaat. 

België deelde de tweede plaats met Italië en Groot-Brittanië. De overwinning kwam in Ierse handen. 

Klik hier voor de resultaten


F. ©: 1clicphoto