Mathieu Bourdeaud'hui scoort ijzersterk in Gouden Laars Turnhout

Mathieu Bourdeaud'hui scoort ijzersterk in Gouden Laars Turnhout

Afgelopen weekend verzamelden de Gouden Laars combinaties in Turnhout. In de 1.40m hoofdrubriek hield Mathieu Bourdeaud'hui met Foia (Cayado x Coriano, fokker: Andreas Kosicki) de concurrentie achter zich. Het paar wist als enige een dubbele nulronde neer te zetten.

Bourdeaud'hui strandde ook op de vierde plaats met zijn Totality Z (Toulon x Indoctro, fokker: Eric Bongaerts). Slechts twee duo's kwalificeerden zich voor de herkansing in deze hoofdrubriek. Tibo Hendrickx volgde met één springfout op de tweede plaats.

Samen et Igor van 't Palmenhof (El Charro de Loupe x Triomphe de Muze) bleef de ruiter, Jorich Spits met Gamble S (Baltic VDL x Ahorn) voor. De top vijf werd afgewerkt door Wannes Notelé met onder het zadel Zeppelin vd Heffinck Z (H&M Zilverstar T x Banboula du Thot, fokker: vd Heffinck).

Bourdeaud'hui ijzersterk

Eerder wist Mathieu Bourdeaud'hui ook al de 1.30m rubriek op naam te schrijven. Samen met Wilm Vermeir's Eyes Wide Shut of Two Notes (Emerald x Chin Chin, fokker: Toby Huys) was de ruiter ruim twee seconden sneller dan Birthe Goossens met onder het zadel Hope vd Bakkershoeve (Thunder van de Zuuthoeve x Darco, fokker: Nathalie Briers). Yoren Maes werkte in deze rubriek het podium af op de rug van O'Vive M (Bamako de Muze x Duc Des Guillons, fokker: Line en Yoren Maes).

Kyle Cuypers domineert 1.20m rubriek

In de 1.20m domineerde Kyle Cuypers het klassement. Op de rug van Mystic Lady Van 't Buxushof (Toulon) bleef Cuypers zichzelf voor met Nagante (I'm Special de Muze).  De derde plaats kwam in deze proef op naam can Carlotta Stegen met Carcica (Carthino Z).

In de eerste proef op zondag, een 1.10m rubriek, hield Lucas Broeckx de concurrentie achter zich met Carina E.B. (Cassiniland x Quinar). Het paar bleef Cathéline Welvaert met Davinia DH Z (Donckervoort) en Evy Claeys met Nasty-Flamme (Houston) voor.