Massimo de Boeck drukt stempel op 2* Longines Ranking proef in Sentower Park

Massimo de Boeck drukt stempel op 2* Longines Ranking proef in Sentower Park

In de latere uurtjes van de avond werd bij Sentower Park de laatste en meteen ook belangrijkste proef van de dag verreden. De 2* 1.45m proef was niet alleen de hoogste van vandaag, er vielen ook punten te rapen voor de Longines Ranking lijst. Na afloop van de proef mocht Massimo de Boeck het goud in ontvangst nemen op de rug van de voshengst Cafe de Paris (Casall).

Met veertien ruiters aan de start van de barrage, waarvan op één na alle combinaties foutloos bleven, werd de tijd de beslissende factor. Massimo de Boeck en Cafe de Paris bleken over de vlotste stuurkunsten en het snelste voetenwerk te beschikken, en schreven met een tijd van 31.80 seconden de proef op hun naam. De Nederlandse Joy Lammers finishte met First Boy B.B. (Hamlet) net 17 honderdsten trager en werd tweede. Het brons ging naar Dries Dekkers op de rug van Agnes (Algot 1182).

Op vier plaatste Maikel van der Vleuten zich in het zadel van Equus Tame (Qlassic Bois Margot). Achteraan de top vijf volgde de Amerikaanse Alessandra Volpi op Berlinda (Berlin).

Ook Jos Verlooy met Luciano van het Geinsteinde (Quinn van de Heffinck), en Louise Lenaerts met Maybel van het Molenhof (Figaro C) vielen in de prijzen en klasseerden zich respectievelijk als zesde en zevende.

Vind de volledige uitslag hier.