Marthe Heudens zorgt voor Grand Prix zege op eigen terrein.

Marthe Heudens zorgt voor Grand Prix zege op eigen terrein.

Recent is Marthe Heudens van start gegaan als 'stalruiter' voor JV Horses. Op eigen terrein in Wuustwezel wist de amazone de 1.45m Diamond League Grand Prix te winnen. Na een barrage met twaalf hield Heudens de concurrentie achter zich in het zadel van Ombre Van 't Zorgvliet (Emerald).

Heudens en de achtjarige BWP-ruin bleven nipt voor op Louise Lenaerts met onder het zadel MAybel Van Het Molenhof (Figaro C). Davy Lannoo, van Ld Horses Stables, vervolledigde de top drie op de rug van de 13-jarige Jolie Van De Bekemolen (Ugano Sitte).

De Oost-Vlaming werd opgevolgd door Nico Baerts die met Mowgli du Sasiana (Emerald) voor bleef op Kim Thiry met Maxima T (Elvis ter Putte).

Eerder wist - net als op zaterdag- Pieter Van den Bergh de 1.35m rubriek te domineren. Samen met Happyness van den Kapel (Bentley van den Kapel) won de springruiter. Hij volgde zichzelf op in het zadel van met 10-jarige Godlike Van de Kapel (Balthazar vp Wisbecs). Het podium in deze rubriek werd afgewerkt door Boris Mauroy met Ginger D Hoyo (Kannan).

Volledige uitslag

F. © Houou Tomita