Marie Foulon en Pickup de Rase leiden Belgisch podium in Bonheiden

Marie Foulon en Pickup de Rase leiden Belgisch podium in Bonheiden

De eerste proef binnen de CSI2*-competitie van Bonheiden had een Belgische top drie aangevoerd door Marie Foulon. Zij kreeg op het podium gezelschap van Pieter Kenis en Rik Nauta. 

33 combinaties waagden zich aan het 1.30m hoge parcours dat door veertien van hen foutloos werd afgewerkt. Marie Foulon zorgde voor de snelste foutloze rit op Pickup de Rase, een achtjarige BWP hengst van Jingo Di Dieu d'Arras uit de stallen van Bart Bayens-Langsvreugd. Pieter Kenis achtervolgde met net iets meer dan een halve seconde verschil op de klok in het zadel van Obeisse de Regor. De negenjarige merrie is een dochter van Quidam de Revel II Z en werd gefokt door de familie Veldeman. Rik Nauta vervolledigde de top drie met de door Stefaan De Vos en Kristel Vertommen gefokte Kia Maria Vd Potaarde (Numero Uno).

Laura Blommaert kon op Nikita Eindeken Z (Numero Uno) de top vijf besluiten. Voor hen op vier kwam de Zangersheide merrie Honesty Ctv Z (Hoegie van 't Bergske) onder Stefanie Saperstein (USA). 

Resultaten

Louis Mahieu en Dopamine Z drukken hun stempel in Youngster Tour

De proef voor 7- en 8-jarige paarden had Louis Mahieu met Dopamine Z (Dominator 2000 Z) als beste Belgische duo. Met de zevenjarige Zangersheide merrie kwam Mahieu op vier. Andres Vereecke volgde op vijf in het zadel van de zevenjarige Qadira de Regor (Bamako de Muze). Voor Louke Baeten en Pegina vd Bisschop (Comme il Faut), gefokt door Tom De Craene en de op één na beste achtjarige, was er de zesde plaats. Op zeven zagen we Maverick van Lent en Paola Fee de Laubry Z (President).