Magnifieke prestatie voor Abdel Saïd en Bonne Amie in Wereldbekerproef bij Jump Saudi

Magnifieke prestatie voor Abdel Saïd en Bonne Amie in Wereldbekerproef bij Jump Saudi

In Riyadh, Saudi-Arabië heeft Abdel Saïd een knalprestatie afgeleverd in een uitdagende CSI5* Wereldbeker Longines Ranking rubriek - probeer dat even in één adem te zeggen. In het zadel van Bonne Amie sprong Saïd naar de top vijf. 

Het 1.60m hoge parcours was uitdagend gebouwd want menig ruiter en paard ging in de fout. Abdel Saïd had in de eerste ronde een balk in het zand met de tienjarige merrie van A Big Boy maar zijn scherpe tijd liet hem toch terugkomen voor de tweede ronde. Het duo zette hun fout recht en ging foutloos aan de leiding. De laatste combinaties bleken echter ook de sterkste en domineerden het podium waardoor Saïd uiteindelijk op vier strandde.

Winst was er voor Simon Delestre. De Fransman zat op I Amelusina R 51 (Dexter R, fokker: Stal Roelofs) en bleef over de ganse lijn foutloos. Hun razend snelle tijd van 43,55s leverde dan ook winst op. Chirstian Ahlmann was de enige andere die op Classic Dream (Colestus) dubbel foutloos kon blijven en volgde op twee. Emanuele Camilli besloot het podium op Odense Odeveld, een negenjarige BWP ruin van Diamant de Semilly uit de fokkerij van Caroline De Laet. De top vijf werd afgewerkt door Mouda Zeyada en If Looks Could Kill O.H. (Q. Breitling LS). 

Resultaten