[LIVE] Wilm Vermeir en Iq van het Steentje trappen succesvol de GCL in Doha af

[LIVE] Wilm Vermeir en Iq van het Steentje trappen succesvol de GCL in Doha af

In Qatar was het op vrijdagnamiddag eindelijk zo ver! De eerste ronde van het nieuwe seizoen van de Global Champions League ging van start in de hoofdstad van Doha. De CSI5* 1.55m rubriek leverde alvast een foutloze rit op voor Wilm Vermeir en zijn 16-jarige IQ!

Jur Vrieling kwam aan de start op El Rocco. Gisteren moest hij met de 15-jarige Zirocco Blue-zoon verstek laten gaan door wat lichamelijke ongemakken bij zichzelf maar daar was vandaag niks meer van te merken. Het duo reed met een ruime twee seconden voorsprong naar de koppositie. John Whitaker achtervolgde in het zadel van Arqana de Riverland (Cornet Obolensky). Odin van 't Hanegoor (Kiekeboe) van fokker Stephan Declerck leverde de Fransman Antoine Ermann de derde plaats op. 

Foto: Antoine Ermann & Odin van 't Hanegoor - ©: LGCT

Sanne Thijssen en Con Quidam RB (Quinar Z) gaan op hetzelfde elan verder en sprongen foutloos naar vier. De top vijf werd afgerond door de BWP merrie Kimosa van het Kritrahof (Chatman) en Jodie Hall McAteer. Vermeir en Iq van het Steentje (Toulon) bleven foutloos en werden elfde voor de BWP merrie Naila v't Merelsnest (Kannan) en Sara Vingralkova.

Resultaten