Leonie Peeters houdt Belgische eer hoog in Lier

Leonie Peeters houdt Belgische eer hoog in Lier

In opbouw naar de hoofdrubriek later deze dag die over 1.45m zal gaan, kwamen de ruiters in het Azelhof al in actie met de lepels enkele gaten lager. Over 1.35m hield Leonie Peeters de Belgische eer hoog maar moest er enkele internationale combinaties voor laten gaan. 

Peeters trad deze tweesterren aan in het zadel van Godlike van de Kapel (v. Balthazar Vp Wisbecq). In een lange lijst van over 65 deelnemers nestelde de amazone zich op een knappe vijfde plaats. 

Enkel twee andere Belgische combinaties schopten het nog tot in de top twintig. Chanel De Baets sprong naar veertien op de rug van Dukaat van Herkenrode Z (v. Dicasi OH). De top twintig werd afgesloten met Annelies Vorsselmans op C. Kulottie W Z (v. Comme il Faut). 

De winst was onder de Franse vlag en kwam op naam van Berenger Oudin. Hij sprong op Dictee du Lavoir (v. Kapitol d'Argonne) enkele honderdsten sneller dan Sven Joseph Hadley. De Ier werd tweede met Fabuleu vd Watertoren (v. Mister Blue). Opnieuw enkele honderdsten later strandde Anthony Delage op drie met Espoir de la Loisne (v. Kannan). De Duitse amazone Sarah Welsing-Breuer werd uiteindelijk vierde in het zadel van Castamir 4 (v. Comme il Faut 5). 

Alle resultaten