Kyle Cuypers palmt ereplaatsen in van Zonhoven

Kyle Cuypers palmt ereplaatsen in van Zonhoven
Bij de K.R. was het Kyle Cuypers die de hoofdrubriek naar hartelust inkleurde en naast de overwinning ook de tweede plaats inpalmde. 

Op de rug van de 7-jarige Reva van t Buxushof, een dochter van I'm Special de Muze uit eigen stallen, werkte Cuypers op zaterdag het 1.20m hoge parcours in een tijd van 28,80s foutloos af. De tweede snelste tijd werd eveneens door hem gereden en werd met de 6-jarige Pleasure van't Buxushof Z (Plot Blue) op 29,84s genoteerd. Met de Dominator 2000 Z dochter Domiena van't Buxushof Z noteerde hij eigen fokkerij op zes. 

Gregory Vos zat hen op de hielen door met Othello (Kannan) in 29,93s te finishen. Vos was daarnaast ook goed voor de vierde plaats met de Millais-zoon Quintano van de Dornehoeve. De top vijf werd afgerond door Jorne Schroyen en Otis S (Toulon). 

Over 1.15m was het eveneens Cuypers die zich bovenaan etaleerde en de 6-jarige Pleasure op één afzette. Het brons greep hij in het zadel van de 5-jarige Tixxon vh Lunminahof (Nixon van't Meulenhof). Kyana Vranken bracht de Lord Chin nakomeling Kostya naar de tweede plaats. 

Cuypers regeert ook op maandag

De 1.20m proef op maandag had wederom Cuypers en Reva op één. Robin Zeelmaekers achtervolgde met 3,5 seconden verschil op twee in het zadel van Best Monica 1 Z (Best Man Z). Op drie zagen we Kaat Geurts die voor de derde en laatste foutloze tweede fase zorgde met de 9-jarige Chaplin-K van't Kattenheye Z (Cigaret JV H Z). 

Bij de vijfjarige paarden was het... Kyle Cuypers die zich bovenaan wist te plaatsen met twee Nixon van't Meulenhof nakomelingen. De door Guido Appermont gefokte Tiamo van t Amaryllishof zegevierde met slechts enkele honderdsten verschil op de door Stal 't Luminahof en Stal 't Buxushof gefokte Tixxon vh Lunminahof. John Panis en zijn eigen gefokte Tubero v/h Panishof (Gilbert van't Ruytershof) werden derde. 

Marie Naert bracht Tignanello Ducaet (Diamant de Semilly) van Stoeterij Ducaet naar vier voor Marc Vrijsen en zijn eigen gefokte Sky VJ (Oakley Aeg). 

De door Elly Baeten-Hulsmans gefokte vierjarige Upwind van Tenhaegendoorn (Pegase van't Ruytershof) kwam met Gerrit Baeten op één. Marie Naert en Uleandro Vg (Leandro Vg) van fokker Alois Van Gorp volgden op twee. Lien Eeckelaers werd met O Valco Z (Opium Jw van de Moerhoeve) derde uit de fokkerij van Nikky Joosten derde. 

Alle resultaten