Kim Thiry en Chayne Z winnen de Grote Prijs bij Hippo Zoutleeuw

Kim Thiry en Chayne Z winnen de Grote Prijs bij Hippo Zoutleeuw

Slechts een handvol van de 28 combinaties in de Grote Prijs van Jumping Hippo Zoutleeuw kon zich een weg banen naar de spannende barrage. Kim Thiry zegevierde met Chayne Z. 

Thiry stuurde de tienjarige zoon van Clarissimo Z (Fokker: J. Hooger) in 34,53s foutloos de tweede fase door en was daarmee net iets sneller dan Pieter Devos. Devos had de achtjarige Primo DV (Vigo d'Arsouilles) uit eigen fokkerij onder het zadel om tweede te worden met een tijd van 34,68s. Daarnaast had Devos nog een troef in handen en werd ook derde met de door Nv Kluizebos gefokte Prestige van het Kluizebos (Halifax vh Kluizebos). Zijn vrouw Caroline Devos-Poels volgde op vier met Message For You (Messenger). De laatste dubbel foutloze uitslag werd genoteerd voor Twiggy Wouters en de achtjarige Papillon van de Kluis (Thunder). 

Eerder schreef Thiry ook al de 1.35m rubriek op naam in het zadel van Philae van het Eikenhof, een achtjarige nakomeling van For Pleasure uit de stallen van Theo Claessens. Tristan Guisson volgde drie seconden later met Kyra Bien (Guidam Sohn) op twee voor Ludo Philippaerts en Gadget Mouche (Andiamo Semilly). Xander Van Es zegevierde op Naughty Girl Z in de 1.25m rubriek.

In de Grote Prijs voor zevenjarigen besloot Sacha Beghuin met winst voor Livolette. Het duo hield Ludo Philippaerts, met ook hier de Andiamo Semilly-zoon onder het zadel, achter zich. De top drie werd besloten door Jan Vlemmix en Quinar van het Drongengoed (Kannan). Thiry liet zich hier ook opvallen met een vierde plaats voor Quick Silver vh Farasohof (Dominator Z) gevolgd door Sam Polleunis en Quality P op vijf. 

Bij de zesjarigen stond Ruben Houven met zijn eigen gefokte Chardonnay van Vise Versa Z (Cicero Z) op één. Nico Baerts en Nustria Ultra Z (Nixon vh Meulenhof) werden tweede, Viktor Daem besloot met Rossi op drie. 


Resultaten