Kevin Gielen en Luna vd Zeilhoek op één in Future Star Academy Opglabbeek

Kevin Gielen en Luna vd Zeilhoek op één in Future Star Academy Opglabbeek

Het Sentower Park vormde afgelopen weekend drie dagen het toneel voor de Future Star Academy, waar heel wat jong talent te spotten viel. Daarnaast werden ook nog reguliere rubrieken afgewerkt. 

In de rubriek voor 7,5 jarige paarden was het Kevin Gielen die Luna vd Zeilhoek, een dochter van Dior v Berkenbroek uit de fokkerij van H. Verhoeven naar de overwinning stuurde. Cedric Poets kon Q-Domingo V/H Kampagnehof (Dublin van Overis) van fokker Alfons Poets binnen dezelfde seconde laten finishen en werd tweede. De top drie werd besloten door Kyle Cuypers die Quadro van t Buxushof (Elvis ter Putte, fokker: Kyle De Vuyst en Johan Cuypers) onder het zadel had. De vierde plaats was voor Kyara Geyskens en de door Jean Corswarem gefokte Kannel Van Kerkom Z gevolgd door Julien Denayer op Qurina van het Leliehof (Jenson van 't Meulenhof, fokker: Luc De Brabandere). 

Bij de 6,5 jarigen mocht Cuypers op de rug van Reva van 't Buxushof (I'm Special de Muze, fokker: Johan Cuypers) het hoogste schavot betreden. Op twee volgde Patrick Jonkmans met Vedette van het Langwater Z (Vannan) voor Ruben Houben en Chardonnay van Visa Versa Z (Cicero Z). 

Kelly Cornelis hield eerder in de proef voor 5,5 jarigen Cuypers van de overwinning op haar eigen gefokte Baloucante di Luna (Balou du Rouet). Met ruim een seconde verschil volgde Cuypers op twee met eveneens een eigen fokproduct, Domiena van t Buxushof Z (Dominator 2000 Z). De volledige top drie had een eigen paard onder het zadel want ook Ruben Houben's Special Balou HR (Bisquet Balou vd Mispelaere), waarmee hij derde werd, komt uit eigen fokkerij. 

Een dag eerder was het Marjan Poukens die bij de 4,5 jarigen de winst op zak stak in het zadel van Cay van t Coolenhof Z (Clicksem, fokker: Viviane Schaefer). Zoë Anteunis werd op Cash and Go PC Z (Chaleureux, fokker: Peter Cleeren) tweede. 


Op vrijdag startte Cuypers met een overwinning voor Quadro van t Buxushof (Elvis ter Putte) in de 1.35m hoofdrubriek. Frank Deckers stuurde Justin E (Namelus-R, fokker: Fralparo) naar twee gevolgd door Johnny Stevens en Quinta (Elvis ter Putte) op drie. 

Resultaten