Kelly Dhondt en Marielle de Vauxelles doen het opnieuw in klasse Zwaar

Kelly Dhondt en Marielle de Vauxelles doen het opnieuw in klasse Zwaar

Het gouden duo Kelly Dhondt en Marielle de Vauxelles hebben afgelopen weekend opnieuw een overwinning binnengehaald in de hoogste rubriek van de LRV-werking na een spannende barrage met acht deelnemers. Daarvoor had het duo ook al een krachtige prestatie neergezet in de showproef van het tornooi op poten gezet door LRV Wingene. 

De klasse Zwaar kende acht foutloze combinaties in de eerste ronde. Dhondt had wederom twee ijzers in het vuur om de overwinning op naam te kunnen schrijven. In het zadel van Mylady van den Doorn (v. Cooper vd Heffinck) zorgde de amazone uit Oedelem-Beernem voor de tweede beste tijd maar tikte daarbij ook een balk uit de lepels wat hen uiteindelijk op zes liet eindigen. Haar andere vertrouwde metgezel, Marielle de Vauxelles (v. Va-Vite) deed het wel foutloos. De door René Loeys gefokte merrie ging wederom onder Dhondt met de eerste prijs naar huis. Jolien Demeyer hield op Grande-J (v. Clinton) de eer van de inrichtende club hoog en veroverde na een foutloze barrage het zilver. Het brons kwam op naam van Steven Decaigny uit Roeselare met Gloria (v. Arthos R). De voor Pittem rijdende Yana Coppillie kleurde mee de rubriek en leverde eveneens een foutloze ronde af in het zadel van Isabel Lafaut's Petit Filou van de Nachtegale (v. Chacco Me Biolley). Ann-Sophie Noppe besloot de top vijf na een flitsende ronde op Naline van 't Zorgvliet (v. Thunder vd Zuuthoeve). 

Yana Coppillie had dan weer de enige foutloze barrage in klasse Midden. De Pittemse amazone kon daarvoor rekenen op Erle Hof ter Zeeydcke (v. Thunder vd Zuuthoeve). De snelste tijd kwam van Tom De Vlamynck met Milo van de Spijker (v. Equistro) maar een springfout hield hen op twee. Vic Pintelon uit Oedelem-Beernem kreeg het brons omgehangen op Stanley v/d Hunters Z (v. Scendix). 

Ruben Lannoo bleef ongeslagen op de rug van Interlock (v. Niagara d'Elle Vhz) in de klasse Licht. We hebben horen waaien dat hier een tegenprestatie tegenover stond die nog niet ingelost zou zijn... Jan Soenens uit Zonnebeke stuurde Isabelle (v. Courtello Z) naar de tweede plaats voor Tom De Vlamynck die gretig zijn tweede medaille mee naar huis nam op Selena van de Spijker (v. Kafka vd Heffinck).

Alle resultaten



Foto ©: Foto Royal