Op zaterdag was de hoofdrubriek er eentje over 1.20m hoogte en verreden over twee fasen. De snelste dubbel foutloze rit kwam van Jorne Jans in het zadel van Liberty (v. Game - Boy D 10). Het duo was net geen twee seconden sneller dan Eyleen Smets en Gominka L (v. Numero Uno). Smets behaalde niet enkel de tweede plaats maar werd ook nog eens derde met Cash Maker (v. Crusander). Voor Erwin Van Hove was er na een foutloze ronde op C est La Vie Z (v. Comme il Faut) de vierde plaats voor Jelle Limbourg en de negenjarige Inago du Champ du Bois (v. Vigo d'Arsouilles). 

Een rubriek eerder stuurde Gert Bosmans zijn Grand Fou (v. Omar) over 1.10m naar de winst. Ook hij had net geen twee seconden voorsprong op de tweede plaats, die ingenomen werd door Franky Van Riet en Numéro Cinqué van de Groene Weg Z (v. Numero Uno). De top drie werd besloten door Sven Vander Meerssche en Jadore Vh Z (v. Jackson de Regor). 

Sarah De Naeyer en Kayden Havet schitteren op zondag

Op zondag werd de 1.10m rubriek gewonnen door Sarah De Naeyer in het zadel van Enjoy (v. Vleut). Op twee volgde Kristof De Preter met de negenjarige Orion (v. I Am Moerhoeve's Star). Drie ging naar een andere negenjarige en was voor Esty des Forets (v .Major de Coquerie) onder Marion Marbehant. 

Daan Verhoogen domineerde het podium in de 1m rubriek met zowel een overwinning voor Maybe de Niel (v. Breemeersen Adorado) als het brons voor de zevenjarige Dalila (v. Diamant de Semilly). Op twee stond Lysse Van den Eekchoudt met W Gamona vd Lindehoeve Z. 

De hoogste ponyrubriek stond eveneens op 1m hoogte afgesteld. De overwinning ging hier naar de Nederlandse Gabrielle Van Setten met Fergal (v. De Mensinghe's Rinaldo). Kayden Havet bracht Rosi S (v. Karlos) naar de tweede plaats terwijl de laatste dubbel foutloze ronde van Louis Wuyckens en Vegas (v. Quint van de Groenheuvel) kwam. Hij werd ook nog eens vierde op Hecktor van het Daelderhof (v. Luciano) voor Lio De raedemaeker en Copper Glow (v. Copper Field). 

Havet was de Nederlandse Van Setten dan wel weer te snel af in de voorafgaande 90cm rubriek en won met Rosi S, voor Van Setten en Fergal. De raedemaeker nam hier het brons voor zijn rekening met Copper Glow. 

Alle resultaten


Foto ©: Jorne Jans