Katja Haep en Zoe Conter zorgen voor girlpower in GP-kwalificatie Kronenberg

Katja Haep en Zoe Conter zorgen voor girlpower in GP-kwalificatie Kronenberg

Bij onze Noorderburen zorgde Katja Haep opnieuw voor het beste resultaat en sprong in de GP-kwalificatie naar een plek in de top tien, net als Zoe Conter.

Slechts vijftien van de ruim zeventig starters had een foutloze basisomloop om zo te mogen starten in de barrage. Katja Haep was de beste Belgische amazone en reed Chupalina 2 (v. Clarimo) foutloos naar de zesde plaats. Zoe Conter was net geen seconde trager dan Haep en zette Dawa de Greenbay Z (v. Diarado) af op acht. Enkel deze twee dames konden zich onder Belgische vlag plaatsen in deze rubriek.

Het podium kleurde overwegend Duits met zowel het goud als het zilver voor een Duitse combinatie. Justine Tebbel leidde de ereronde nadat de amazone Glassgo du Beaupre (v. Qody de Saint-Aubert) naar de winnende tijd van 38,57 stuurde. Daarmee lieten ze landgenoot Marcus Ehning achter zich, die in het zadel van de al achttienjarige hengst Funky Fred (v. For Pleasure) in 38,78 seconden finishte en zo tweede werd. De top drie werd besloten door de Zweedse Wilma Hellström en Sam van de Helle (v. Stakkato).


Volledige uitslag