Celine Schoonbroodt eist podiumplek op in 3* Macon

Celine Schoonbroodt eist podiumplek op in 3* Macon

In het Franse Macon Chaintre weten de Belgen ook hun stempel te drukken. Katja Haep scoorde een top vijf-notering in de 3* competitie. Wat later was het Celine Schoonbroodt die de dag in schoonheid afsloot met een podiumplaats in de 3* rubriek. 

Van de 60 combinaties aan de start was Haep de vijfde beste in het zadel van Romy FZ (v. Baltic VDL). De achtjarige merrie maakte geen enkele fout, iets wat enkel negentien andere combinaties haar na deden. De overwinning bleef in eigen huis en was voor de Franse Thomas Lambert met Thalie St Loise (v. Cardero). 

Een rubriek eerder zorgde Celine Schoonbroodt - De Azevedo voor het beste resultaat. De amazone sprong met de achtjarige Coseno-Blue PS (v. Conthargos) naar de achtste plaats. Voor Emilie Conter was er in deze rubriek eveneens een foutloze ronde op haar nieuwe troef, Otello de Guldenboom (v. Scuderia 1918 Tobago Z). Ze nam recent de teugels van deze negenjarige ruin over van Andrea Calabro (ITA). Schoonbroodt had bij de jonge paarden ook een foutloze omloop op Quito. 

Celine Schoonbroodt - De Azevedo richting het podium

In de laatste rubriek van de dag was het Schoonbroodt die voor een mooi einde zorgde. In het zadel van de tienjarige merrie Deesse des Embruns (v. Mylord Carthago) sprong de amazone naar het brons. De volledige top drie finishte binnen dezelfde seconde, met Alexis Goulet (FRA) die tweede werd. Op Calla was hij 37 honderdsten sneller dan onze Belgische amazone. De overwinning kwam op naam van Rene Lopez Lizarazo (COL) die nog eens 32 honderdsten sneller was in het zadel van Kheros van 't Hoogeinde (v. Echo van 't Spieveld), een dertienjarige BWP ruin. 

Resultaten


Foto©: Stall Haep