Kasper de Boeck trapt de week af met brons bij Youngsters Oliva

Kasper de Boeck trapt de week af met brons bij Youngsters Oliva
Terwijl het hier in België verder afkoelt zocht Kasper de Boeck succesvol warmere oorden op. De zestienjarige ruiter scoorde in Oliva opnieuw een podiumplaats bij de vijfjarige paarden. 

De Boeck stond lange tijd op kop met Justine Dh Z (v. Jericho Dwerse Hagen) maar moest op het laatste toch de eerste twee plaatsen afgeven. Met de vijfjarige Zangersheide merrie was hij goed voor het brons. Het verdict tussen goud en zilver werd op slechts 3 honderdsten verschil beslecht. Andrea Benatti kruiste de eindmeet met Charmeur van 't Gelutt Z (v. Cicero Z) in 43,93, een snelle tijd van de Zangersheide hengst. Maar Maradette S (v. Falaise de Muze) deed beter onder Gonçalo Esteves en sprong in 43,90 over de finish en zo ook naar de winst. 

Landgenoot Francois Wery had twee paarden aan de start van deze rubriek maar beiden hadden een springfout. Phenomene Deluxe Z (v. Peppermill) was de snelste en eindigde op 32 terwijl Looping DS (v. Untouchable 27) op 35 kwam. 

Volledige uitslag 5YO

Bij de zevenjarige paarden waren de Belgen opnieuw present binnen de top tien. In een barrage met 20 deelnemers sprong Fabienne Daigneux-Lange naar zeven met Just For You d'Hof ten Bos (v. Taalex) na een foutloze korte ronde te rijden in 37,79. Francois Wery volgde op de voet en werd achtste met Lupydam de Villahermosa in 38,89. 

De winst was voor Christopher Smith op Chaplin de Leau. Maar de Brit eiste nog een plek op het podium op en werd eveneens derde op Messerado Blue. Plaats twee werd ingevuld door Thiago Ribas Da Costa met Jazzy des Dames (v. Emerald). 

Volledige uitslag 7YO