Kasper de Boeck en Bart Jay Jr Vandecasteele staan op scherp in Oliva

Kasper de Boeck en Bart Jay Jr Vandecasteele staan op scherp in Oliva

Dat Kasper de Boeck in topvorm naar Oliva is getrokken, is ondertussen meer dan klaar en duidelijk. Ook vandaag startte de Boeck zijn dag met een medaille, door bij de 5-jarigen naar zilver te springen in het zadel van Justine Dh Z (Jericho Dwerse Hagen). Maar Bart Jay Jr Vandecasteele hoeft niet onder te doen en sprong naar de winst bij de 6-jarigen. 

Samen met de bruine Zangersheide merrie legde Kasper de Boeck beide fases van het 1.15m hoge parcours zonder fouten af, en eindigde uiteindelijk in een tijd van 27.65 seconden als tweede. Eén combinatie voor het zilveren duo sprong Graham Babes op de rug van Bambi (x) het parcours al foutloos rond met een chrono die net geen halve seconde sneller was, waardoor het goud naar Groot-Brittanië ging. Op de derde plaats zette de Braziliaan Thiago Ribas Da Costa in het zadel van de hengst Colourful Actions Z (Casall) een tijd neer van 28.85 seconden, net vijftien honderdsten voor zijn landgenoot Katty King met de Diamant de Semilly BWP zoon, Ronermus van het Weyenshof. De top vijf werd vervolledigd met Christopher Smith, die eveneens voor Groot-Britannië op de BWP merrie Roxy Van'T Heike (Lavallino Ter Klomp) als laatste alle balken onaangeroerd liet in een tijd sneller dan dertig seconden.

Volledige uitslag 5YO

Vancecasteele had opnieuw Kastor Max Droeshout Z (v. Kannan) onder het zadel om de overwinning binnen te halen. Maar ook de Boeck haalde wederom twee troeven van stal. In het zadel van Stallone ter Linden (v. Richebourg) reed hij dubbel foutloos naar een achtste plaats. Hij volgde zichzelf op met een negende plaats voor Flandria Rent Queen of Hearts Dwerse Hagen (v. Iron Man van de Padenborre). 

Het podium was volledig met Seamus Hughes Kennedy op twee met Castlefield Envoy (v. Messenger) en Kara Chad op drie met Gability van de Eijkhof Z (v. George Z). 

Volledige uitslag 6YO

Ook Bart Clarys trekt de lijn met uitstekende resultaten door. Bij de zevenjarige paarden was hij in combinatie met Iris-K van 't Kattenheye Z (v. Indoctro van't Kattenheye) goed voor de derde plaats. Zowel het goud als zilver viel onder de Britse vlag met Christopher Smith helemaal bovenaan de uitslag met Messarado Blue en James Smith op twee met Wicked's Vancouver

Volledige uitslag 7YO