Jos Verlooy en Panache v/d Wateringhoeve veroveren top vijf in GP-kwalificatie Oliva

Jos Verlooy en Panache v/d Wateringhoeve veroveren top vijf in GP-kwalificatie Oliva

De Silver Tour had op vrijdagmiddag zijn kwalificatie voor de Grote Prijs waarvoor een 1.40m hoog parcours werd opgetrokken. Jos Verlooy zorgde voor het Belgisch kleur maar werd in de top tien vergezeld door Bart Clarys. 

Slechts 23 van de 74 combinaties aan de start konden dubbel foutloos afwerken. Onder hen behoorde Jos Verlooy in het zadel van Panache v/d Wateringhoeve (fokker: Dirk Govaerts). Met de achtjarige BWP dochter van Cicero Z Van Paemel was Verlooy goed voor de vijfde plaats. Meteen op zes volgde nog een Belgische combinatie - daar zagen we Bart Clarys op Touchant van T et L Z (Toulon, fokker: T&L) terug. 

De plaatselijke combinaties domineerden het podium met winst voor Imma Roquet Autonell en de achtjarige Irivola Del Maset (Indres Del Maset). Het brons kwam toe aan Nadja Peter Steiner en de Z-merrie Epic From Second Life Z (Emerald van 't Ruytershof, fokker: Second Life Stables). 

Resultaten

Eerder die ochtend kon Kasper de Boeck een plek in de top tien verzilveren van de Gold Tour en bracht Nepal S (Kannan, fokker: Starhorses) foutloos naar de finish van het 1.35m hoge parcours. In de Silver Tour 1.25m-rubriek liet Thibault Vermeulen zich opvallen met Quibus vd Bisschop, een zevenjarige hengst van Vigo d'Arsouilles. De beste score kwam van Coline de Coninck met Lucifer (Cohinoor VDL), zij werden vijfde in de Bronze Tour 1.20m. 

In de 1.40m avondrubriek bleek Oost-Vlaming Bart Clarys de Belgische sterkhouder. Clarys sprong met de 9-jarige BWP-hengst, Oxygene du Marais DD (Kannan, fokker: Filip De Dycker) foutloos naar de tweede plaats. Vorige week tekende het paar al voor winst en een tweede plaats onder de Spaanse zon. Ditmaal dienden ze enkel Michael Pender met Hhs Fortune (Catoki) voor zich te dulden.

F. ©: Sportfot