Jordy van Massenhove pakt brons in Grote Prijs Milaan

Jordy van Massenhove pakt brons in Grote Prijs Milaan

Naast het Europees Kampioenschap dat aan de gang is in Milaan, stond er ook een CSI2* Grote Prijs op de planning van de Italiaanse stad. Na een spannende barrage veroverde Jordy van Massenhove de eerste Belgische medaille! 

Tien combinaties konden zich plaatsen voor de barrage van deze 1.45m rubriek. De Italiaanse combinaties waren talrijk aanwezig maar dat weerhield Jordy van Massenhove er niet van om naar het podium te springen. In het zadel van Olympic van de Padenborre zorgde hij voor de derde snelste tijd en greep brons. van Massenhove nam de teugels van de negenjarige BWP ruin van Baloubet du Rouet begin mei over van zijn vriendin, Victoria Gulliksen. 

De snelste tijd werd gereden door de Pool Andrzej Oplatek en Diaroubet (v. Diarado). Zij hadden bijna twee seconden voorsprong op plaatselijke combinatie Emilia Bicocchi met Divina (v. Baloubet du Rouet). 

Op plaats zes zagen we de BWP'er Mowgli van 't Heike (v. Epleaser van 't Heike) onder Alberto Carrara. Plaats zeven was eveneens voor een Belgisch paard en kwam op naam van de sBs hengst Diplomat, een zoon van Kashmir van Schuttershof, onder Filippo Marco Bologni.

Resultaten