Jordy Clauw heer en meester in Lier!

Jordy Clauw heer en meester in Lier!

De nationale sport staat sterk in de kijker deze week in het Azelhof. Samen met de 11-jarige Arko III-dochter, Hanukkah Gravelotte sprong Jordy Clauw op donderdag naar de 1.30m zege in Lier!

Tijdens de Valentijn Euregio sprong Jordy Clauw met de sBs-merrie (fokker: Diane Mademoiselle) op donderdag naar de hoofdwinst. Clauw bleef net geen twee seconden voor op Vicky Van Donck met Jolinka du Bois de Goesnes (Florian de la Vie). Op de derde plaats volgde Emilie Maglia en de zevenjarige Label Etoile de Tinmont (Hamilton du Chapitre).

Net buiten deze top drie strandde Oost-Vlaming, Cedric Vanleerberghe met Roxette van de Achterhoek (Chation Z) op de vierde plaats. Vanleerberghe en zijn zevenjarige Zangersheide-merrie verwezen zo Raf Vermeiren met Oliefje van den Henxbroek (Thunder vd Zuuthoeve) naar de vijfde plaats. De Nederlandse amazone, PAtricia Greeve volgde met de negenjarige dochter van Comilfo Plus, Chilli Pepper BB op plaats zes.

Daniek Vissers wint ponyrubriek!

In de hoogste pony-rubriek stonden de hindernissen 1.10 - 1.20m hoog. Samen met de 12-jarige Hello (Sisley de la Tour Vidal) bleef Daniek Vissers ruim één seconde voor op Amy Tan met BWP-merrie, Geena Lisa (Bonnie Prince Charlie). In het zadel van Gilles Thomas' voormalige pony verwees de Nederlandse amazone, Lilly Steil met Baronne Landai naar de derde plek.

Daniek Vissers zette het feest verder met ook de vierde plaats op naam. Op de rug van Delano bleef ze Jitske Van den Eynde met Joly's Neymar voor.

Jordy Clauw blijft winnen!

Niet alleen de 1.30m maar ook 1.10m proef kwam op naam van Jordy Clauw. Samen met zijn 12-jarige KWPN-merrie, Hovette (Quality Time) bleek Clauw in deze proef sneller dan Belgisch kampioene, Marthe Louize Dieu en Azar St. Hermelle (Duc de la Lande). Op de derde plaats volgde Emma Schouwaerts met onder het zadel, Helios van 't Hemelszoet (Catwalk van de Helle).

Alle uitslagen