Jonathan Soquet grijpt goud in hoofdproef Silver League Azelhof

Jonathan Soquet grijpt goud in hoofdproef Silver League Azelhof

In Lier kwamen het voorbije weekend de nationale ruiters nogmaals aan de start tijdens de Silver en Bronze League van het Azelhof. De grote winnaar op zaterdag avond bleek Jonathan Soquet, die de 8-jarige Pepper Anna Giguellerie Z (Peppermill) glansrijk naar het goud in de 1.30m hoofdproef stuurde.

Ruim veertig combinaties slaagden er in om een dubbel foutloze omloop neer te zetten tijdens het 1.30m hoog gebouwde parcours over twee fasen. Meer achteraan de lijst van starters was het Jonathan Soquet die op de Zangersheide merrie Pepper Anna Giguellerie finaal als enige onder de 25 seconden wist af te klokken en zich zo van de winst verzekerde. Hiermee hield Soquet de winst in eigen land, en verwees hij de Ier Killian Norris in het zadel van de 9-jarige Oldenburger ruin Luke (Lord Pezi) met een ruime halve seconde achterstand naar zilver. Ruben de Grave sloot dan op de rug van de 6-jarige BWP vosruin Qarvaljo D'Or (Mosito Van Het Hellehof) het medaille rijtje af, in een foutloze tijd van 26.67 seconden.

Met een verschil van dertien honderdsten sprong Brent De Smit naar de vierde plek met Nina Van 't Ruytershof (Plot Blue), voor Daisy Bruyninx en de BWP Emerald zoon, Mowgli Du Sasiana, die de chrono wisten te stoppen op 27.20 seconden.

Charlyne Vanhoof snelt naar goud in 1.20m Silver rubriek

Eén proef eerder was het Charlyne Vanhoof die op de vosruin For Fabergé (Graf Quidam) naar de winst sprong. Het duo wist als enige de tijd in een onklopbare 21.38 seconden te stoppen, en lieten daarbij al het hout onaangeraakt. Met een foutloze chrono van 22.52 seconden ging de zilveren medaille naar Daphne Steenssens en de BWP vosmerrie Etna E (Bon Ami), op veertien honderdsten gevolgd door Yne Saeys met de 10-jarige merrie Amaretto de Landetta Z (Action Breaker).

Hoofdnummer Bronze League gaat naar Anaelle Alfano

Op zondagavond laat zette Anaelle Alfano de winnende ronde neer. Ze won er met ruim een seconde voorsprong in het zadel van Calmore Max in een tijd van 24.85 seconden. Jules Stevens mocht met Herusa S als tweede de prijsuitreiking betreden. Het podium werd afgesloten door Ambre Koenen die op Indiana Van de Bosbeek met een chrono van 28.36 seconden eindigde.

Vind alle uitslagen van de Silver en Bronze League hier.

2de Manche Youngster Cup Azelhof

Eerder die week werd ook al de tweede manche van de Youngster Cup verreden. Over hoogtes van 80cm (3,5 jarige paarden), 95cm (4,5 jarige paarden), en 1.10m (5,5 jarige paarden), konden de jongste paarden er het beste van zichzelf laten zien. De drie proeven werden gescoord op Clear Rounds, van dewelke de uitslagen HIER geraadpleegd kunnen worden.