Jonas Saey heer en meester in hoofdproef Barelhof Wintercriterium

Jonas Saey heer en meester in hoofdproef Barelhof Wintercriterium

Het afgelopen weekend vond in Destelbergen het vierde Wintercriterium van Barelhof Sport Horses plaats. Twee dagen gevuld met proeven voor zowel jong als oud kenden hun hoogtepunt op zaterdag namiddag tijdens de 1.25m hoofdrubriek. Daar liet Jonas Saey alle concurrentie verbluffend achter zich, en behaalde er naast de gouden medaille ook nog het zilver! 

In het zadel van de achtjarige BWP merrie Patrisia van het vennehof legde Jonas Saey twee vlekkeloze fasen af, en snelde in een uiterst strakke tijd van 38.02 seconden naar de winst. Als dat nog niet genoeg was, kaapte Saey ook het zilver weg door de tienjarige Thunder van de zuuthoeve dochter, New daily van het driepuntenland, in 41.15 seconden als tweede snelste foutloos rond te sturen. Het brons ging finaal naar Geoffrey Cobbaut en Nach die een ruime anderhalve seconde meer nodig hadden.

Net naast het podium leverde Enjo Dekeyser met Niagara vd vrombautshoeve (Cooper vd heffinck) het laatste dubbel foutloze resultaat af. Dekeyser werd zo vierde, voor Tara Dhollander die op de zevenjarige Quintero Van De Vossenhoek (Kannan) de snelste tijd neerzette bij vier strafpunten. 

Tara Dhollander klopt Saey in voorgaande 1.15m proef

Vlak voor de hoofdproef op zaterdag werd nog een proef over 1.15m verreden. Hier was het Tara Dhollander die met het goud aan de haal ging door haar Quintero Van De Vossenhoek in 36.77 seconden als snelste zonder fouten rond te sturen. Ook hier sprong Jonas Saey al naar voortreffelijke resultaten. In het zadel van Patrisia van het Vennehof en Prince B van het Rezenhof zorgde hij voor de enige twee overige dubbel foutloze omlopen, en behaalde er zo zilver en brons.

Lotte De Wannemaeker beste in 1.00m pony hoofdproef

De pony hoofdproef op zondag werd dan weer op naam geschreven van Lotte De Wannemaeker. De jonge amazone sprong op de rug van de New Forest Pony De Halgoren Kinkie (Molenaar's Golden King) naar een dubbel nul resultaat in 27.42 seconden, waarmee ze ruim een seconde beter deed dan Lotte van Mol en de Belgische Rijpony Korina van het Puttenhof (Emmickhoven's Diego). Dido Thierens nam het brons voor zijn rekening door samen met Rocky naar het laatste foutloze resultaat te springen.

Vind alle uitslagen hier.