Jonas Saey heer en meester in Pro Tour Brugge

Jonas Saey heer en meester in Pro Tour Brugge

De WVUR verzamelde het voorbije Pinksterweekend op de pistes van de Blauwe Zaal. Op maandag was het Jonas Saey die de hoofdrubriek op naam wist te schrijven. 

In het zadel van de 9-jarige Patrisia van t Vennehof (Quasimodo vd Molendreef) van fokker Jos Voeten werkte Saey het 1.30m hoge parcours vlekkeloos af. In een barrage tegen enkel Romy Demeyere klokte hij in de snelste tijd af. Voor Demeyere en de sBs merrie J'Adore La Perla (Carlow van de Helle) werd de tweede plaats genoteerd. Michèle Dobbelaere besloot de top drie met Aston Deric (Popstar Lozonais). 

Op vier kwam Aerjen Vandenberghe met de 8-jarige Loena (Bubalu VDL) voor Isabelle Storme en Ito van't Lozerhof Z (Incredible vd Caatshoeve). 

Saey greep eerder met Patrisia al nipt naast de overwinning van de 1.20m rubriek, waar Nathan van Vynckt zich de beste mocht noemen met de door Paul Coppieters gefokte Mayla Da Vida (Quality Time). Op drie kwam Joyce Jonckheere met Giglo van het Laageind Z (Grison van den Bisschop). 

Tom Verduyn zijn foutloze rit op de 8-jarige Qimagine van de Hemel (Imagine van de Hermitage) bracht hem de vierde plaats op voor Margaux Bert en haar Qui-Vive van de Nachtegale) Kafka vd Heffinck) die de vijfde plaats inkleedden. 

Caitlin Compernolle wint op zondag

Op zondag werd de Fun Tour afgewerkt, waar ook verschillende rubrieken voor pony's op het programma stonden. Caitlin Compernolle en Mayday van de Goorhoeve wonnen de 1.10m hoofdrubriek met een dubbel foutloze rit. Noor de Rous en Nero van het Pleintje (Ten Ankers Jerolianca) lieten eveneens geen enkele fout noteren en werden tweede voor Laurence Declercq en Harmonie du Levant (Uhland d'Aven). 

Julie van Hollebeke en de 6-jarige Wake Me Up van de Eekhoek (Pablo) besloten op vier gevolgd door Marie-Lise Vanhaverbeke en Miouzzz du Beau Rivage (Eoghan de Seguret). 

Noor de Rous werd met Nero ook over 1m tweede met dit keer Estelle Pieters op één met Le Prince de Tournay (Hakkino van het Danaukeshof). Vanhaverbeke en Miouzzz werden hier derde. 

Alle resultaten