Jolien Frijters en Quick Silver pakken hoofdwinst op vrijdag in Azelhof's Valentijn Euroregio

Jolien Frijters en Quick Silver pakken hoofdwinst op vrijdag in Azelhof's Valentijn Euroregio

Bij het Azelhof had Cupido gisteren zijn hoofdpijl gericht op Jolien Frijters. De amazone was op vrijdag de beste in de 1.20m hoofdrubriek. 

In het zadel van de 8-jarige Quick Silver (Cohinoor VDL) hield Frijters Peter Geenen achter zich. Geenen moest, in combinatie met Firenze vh Daaleinde Z (Diamant de Semilly), met over een seconde verschil de amazone voorlaten. Het brons was voor de 7-jarige BWP'er Rebel van het Zonnehof (De Flor 111 Z) onder Michael Joly. Nicolas Lambrecht stuurde Ogopogo naar vier gevolgd door Mathieu Goudezeune en Tagliatelle Hh Z (H&M Tornesch 1042). 

De 1m rubriek kwam op naam van Tibo Debie en She-RA (Womanizer). Met drie(!) seconden voorsprong hielden zij Zara T'Kindt met W-Happy van de Lindehoeve Z (Weldon D'05) achter zich. Nyah Aguilar Milner en Levisto Blue RV Z (Levisto Z) kwamen op drie. 

Marie-Lynn Heuring zorgde op de 7-jarige Spirit voor het beste Belgische resultaat in de hoofdrubriek voor pony's. De overwinning kwam in Franse handen en was voor Lily Steil met Baronne Landal. Marthe-Louize Dieu liet zich op vier noteren met Swarovski (Anydale Ron) voor Emmy Briers en Roczan K. 

Over 1m stuurde Florence Geenen haar Romeo van Begeveld (Vedet van de Vondelhoeve) naar de tweede plaats. Met enkele honderdsten verschil was de Nederlandse Mees Boeren de snelste op Adje. 

Alle resultaten