Jessica Geurts en Bertrand Genin schitteren in Oliva, Belgische paarden domineren

Jessica Geurts en Bertrand Genin schitteren in Oliva, Belgische paarden domineren

In Oliva hadden de 5-jarige paarden hun eerste competitie tegen de klok op woensdag. Jessica Geurts sprong zich in de kijker als beste Belgische amazone maar moest enkele Belgische fokproducten voor zich dulden. Ook bij de 7-jarigen speelde een gelijkaardig scenario af. 

De door Luc Henry gefokte Zangersheide merrie Datcha Queen Hero Z, een dochter van Dominator 2000 Z, plaatste zich op het hoogste schavot met Brian Woldring-Walker. De Zangersheide paarden hadden het voor het zeggen met de Z-hengst Domichella Z op twee. Ook deze hengst, gereden door Skye Morssinkhof, is een nakomeling van Dominator 2000 Z en komt uit de fokkerij van Jose Woldring. Het brons was voor de door Geoffrey Bogaert gefokte Avicii v/h Kuizelhof Z (Asca Z) met Krzysztof Retka. 

Geurts volgde net buiten het podium in het zadel van de door Fam. Boeren-Lauwens gefokte Amethist Laurent II Z (Action Breaker). Binnen de top tien stuurde Kerstin Deakin nog de BWP merrie Tiara van 't Zonneveld (Pegasus van 't Ruytershof) naar negen. 

Resultaten

Bertrand Genin kon in de rubriek voor 7-jarigen de KWPN merrie Mary Lou naar de vierde plaats sturen. Hier ging de overwinning richting de BWP merrie Elite van de Kasteeldreef Z, een fokproduct van Frans Boterdaele en dochter van Emerald van 't Ruytershof. De merrie werd gereden door Jenny Krogsaeter. Krogsaeter werd ook derde op Histoire du Park (Qlassic Bois Margot). Nicolas Delmotte en Cloe Newcastle Z (Comilfo Plus Z) werden tweede. 

Thibault Philippaerts liet zich hier opmerken met een negende plaats voor Rakker Van St Anneke, een BWP ruin van Goldspring Van S Anneke gevolgd door Jessica Geurts en Montreal Gbl (Toulon) op tien. 

Resultaten

Bij de 6-jarigen zorgde Lander de Bruyn voor het beste Belgische resultaat en sprong met Diamantina Z (Diarado) naar de vijfde plaats. Daarnaast werd de Bruyn ook nog achtste op Couleur by Belle Fleur Nc Z (Couleur Latour). Bjorn Vandenbossche volgde in het zadel van Saison van Heiste (Urano de Cartigny) op de zesde plaats. Maartje Verberckmoes liet zich op zeven noteren met Happy Socks (H&M Crusader Ice). 

Resultaten