Jérôme Guery voert Belgisch podium aan in Grote Prijs Oliva

Jérôme Guery voert Belgisch podium aan in Grote Prijs Oliva

De Silver Grand Prix van Oliva werd gedomineerd door de Belgische combinaties, die het ganse podium inpalmden. Jérôme Guery mocht met Jyrado vh Bovenhoekshof plaatsnemen op het hoogste schavot. 

Het 1.40m hoge parcours werd afgewerkt over een basisronde aangevuld met barrage. Slechts elf van de 40 startende combinaties slaagden erin die laatste fase te bereiken. Guery had de 9-jarige sBs hengst van By Ceira d'Ick onder het zadel. Het fokproduct van Luc Kuppens was op geen fout te betrappen en klokte af met Guery op 41,40s, wat goed bleek voor de winst. Virginie Thonon kwam in 42,71s over de finish op de rug van Comillo Z (Comilfo Plus Z), eveneens een 9-jarige. Zij stuurde zo Piet Janssen's fokproduct naar het zilver. Het brons kwam op naam van Elke Appeltans en de 9-jarige Diabelle PS, een dochter van Diatendro uit de fokkerij van Gestüt Lewitz. 

Koen Vereecke viel met Isitina Esqui (I'm Special de Muze) nog nipt in de prijzen maar nam niet deel aan de barrage. De door Stijn Stevens gefokte Olympia Ter Leydonck, een 10-jarige BWP dochter van Balou du Rouet zagen we op zeven met Niklaus Schurtenberger. 

Voor Virginie Thonon was er ook nog in de Gold Tour een top tien notering. De amazone stuurde in de 1.35m rubriek de 9-jarieg Pertini vd Axelhoeve (Ogano Sitte, fokker: Yves Lippens) naar negen. Elke Appeltans liet zich ook opmerken en werd met Ermitage d'Argouges (Armitages Boy) elfde. 

Resultaten


F. ©: 1clicphoto - Hervé Bonnaud