Jérôme Guery knalt in Rankingproef van Nancy

Jérôme Guery knalt in Rankingproef van Nancy

In het Franse Nancy hebben de Belgen serieus wat terrein weten te winnen in de CSI3* 1.45m Big Tour. In deze rubriek tegen de klok, die tevens meetelde voor de Longines Ranking, zorgde Guery voor het beste resultaat maar hij was zeker niet de enige die voor de driekleur zorgde.

Aan boord van de 10-jarige Enjoy d'Eole (Kannan) stevende Guery af op een foutloze ronde met een tijd die goed was voor de vijfde plaats. Rik Hemeryck zat hen op de hielen met E Mail de La Chapelle (Air Jordan Z) en landde op zeven. 

Jules van Hoydonck bleef in het zadel van Minte vd Bisschop (Plot Blue) van al het hout af maar het duo liep tegen de tijd aan, waardoor ze op elf besloten. Hetzelfde gold voor Tatiana Troiana en Che de Kezeg Z (Glock's London). 

De overwinning had een Belgisch tintje dankzij de 12-jarige BWP merrie Ma Belle. De dochter van Ugano Sitte schitterde onder het zadel van Kendra Claricia Brinkop. Een gedeeld tweede plaats was voor de Zangersheide Tinka's Boy-zoon, Tinka's Hero Z onder Jennifer Hochstadter.

Resultaten