Jérôme Guery en Thibault Philippaerts sterk van start in Arezzo

Jérôme Guery en Thibault Philippaerts sterk van start in Arezzo

In het Italiaanse Arezzo hebben Jérôme Guery en Thibault Philippaerts een succesvolle vrijdagochtend achter de rug. Het Belgisch paar wist te scoren in de Gold Tour. Wat later was het de Belgische fokkerij die floreerde in de Silver 1.40m kwalificatieproef. 

Guery zorgde voor het beste resultaat en stuurde Come Away Flamingo Z, een 10-jarige dochter van Cardento, zonder fouten het 1.40m hoge parcours door. Hun tijd plaatste hen op twee. De Hongaar Szabolcs Krucsó schreef met Uripoint (Uriko) de proef op naam. 

De rubriek werd over twee uitslagen opgesplitst. In de andere uitslag was het Thibault Philippaerts die zich als beste Belg profileerde en in het zadel van Gift des Lunes (Windows vh Costersveld) zesde werd. Harrie Smolders en de BWP'er Mr. Tac (Non Stop) van fokker Edmond Meyers sprongen naar negen. Wat verder op veertien zagen we Arnaud Gaublomme op Tom Hanks (Bisquet Balou C), zij werden veertiende. 

Resultaten

Livingstone van het Peggershof houdt Pina van de Moerhoeve van de winst in kwalificatieproef

Voor de Silver Tour werd op een hoogte van 1.40m een kwalificatie afgewerkt. De door Cinfra gefokte Livingstone van het Peggershof (Ogano Sitte) behaalde de zege onder Samuel Hutton. Met bijna vier seconden verschil hielden zij Giulia Martinengo Marquet met de 9-jarige Pina van de Moerhoeve (Denzel Van 't Meulenhof) van de eerste plaats.

Abdel Saïd kleurde de zevende plaats in op de 8-jarige Cascadell-zoon, Calvaro. De top tien werd besloten door Pieter Clemens en Big Beauty Z (Big Star Jr KZ). 

Resultaten