Jérôme Guery en Careca Ls Elite blinken uit in GP-kwalificatie Oliva

Jérôme Guery en Careca Ls Elite blinken uit in GP-kwalificatie Oliva

Nadat Guery al het brons kon grijpen in de Silver GP-kwalificatie deed de 44-jarige ruiter die prestatie nog eens over in de Gold 1.45m Grote Prijs kwalificatie. De winst was voor een Belgisch fokproduct.

Het 1.45m hoge parcours werd rechtstreeks tegen de klok afgewerkt. De snelste chrono werd afgeklokt door Linda Heed. De Zweedse amazone had Belgische springkracht onder het zadel met de BWP merrie Laurien van Orshof (H&M Cabrio van de Heffinck), een fokproduct van Michael Van Orshoven. De Braziliaan Pedro Veniss nam de tweede plaats voor zijn rekening met Kannas Breaker BR (Kannan, fokker: Bernard Abreu).

De top drie werd vervolledigd door Jérôme Guery. Onze landgenoot kwam aan de start met Careca Ls Elite. Met deze nakomeling van Carusso Ls La Silla vormt Guery sinds eind vorig jaar een team nadat hij de teugels overnam van Olivier Robert. Pieter Devos hield mee de Belgische eer hoog en stond op de zevende plaats met Karamba Z de Poteau Z (Kannan). 

Op vier zagen we nog Tom De Craene's fokproduct Mikias vd Bisschop, een BWP hengst van Windows vh Costersveld. Stal 't Meulenhof zag ook twee van hun paarden goed presteren met een twaalfde plaats voor Moneymaker van't Meulenhof (Elvis ter Putte) voor Private Dancer van't Meulenhof (Gemini) op dertien.

Resultaten


F. ©: 1clicphoto