Jeroen De Winter scoort Grand Prix zege in Zoutleeuw

Jeroen De Winter scoort Grand Prix zege in Zoutleeuw

Twaalf combinaties kwalificeerden zich voor de barrage in de 1.45m Diamond Grand Prix van Zoutleeuw. De volledige top vijf hield het ook foutloos in de herkansing. De snelste chrono kwam op naam van Jeroen De Winter en zijn 12-jarige BWP-merrie, L'Innocence Van 't Meulenhof.

De Winter en zijn eigen dochter van Diamant de Semilly (fokker: Mariette van Lombergen) sprongen met twee seconden voorsprong naar de 5.500 euro eerste plaats. Op het podium volgde Kim Thiry met de 10-jarige Zangersheide-ruin, Chayne Z (Clarissimo Z). Voormalig Belgisch kampioen, Dirk Demeersman, vervolledigde de top drie.

Demeersman plaatste zich in het zadel van de negenjarige Omano BC (Cumano) en verwees daarbij Cecilie Hatteland met Lecento Z (Levisto Z) naar de vierde plaats. Voor eigen publiek werkte Jorik Vervoort de top vijf af met Ollie van de Klotputten (Jackson de Regor).

Eerder won Thomas Mertens met Cadeau de Bo Z  de 1.35m rubriek. Het paar bleef nipt voor op Maverick Van Lent en de sBs-merrie, Gieke de Cour au Bois (For Passion d'Ive Z). Seppe Wouters volgde op plaats drie en vier met respectievelijk Achtung Asborne Z (Arezzo VDL) en Devino vd Weretherbach (De Flor 111 Z).

In de 1.25m proef hield Stijn Van Lent de concurrentie achter zich. VAn Lent won met de 16-jarige Clay Z (Cade Z) voor Michael Vreys en Extra Z (L.b. Eagle Eye). Lauranne Spits werkte de top drie af met de BWP-merrie, Javanna van de Torredreef (Wandor van de Mispelaere).

Uitslagen


F. © Danny Apers