Jeroen Appelen laat concurrentie achter hem in CSIO3* Grote Prijs Vilamoura

Jeroen Appelen laat concurrentie achter hem in CSIO3* Grote Prijs Vilamoura

Het Portugese Vilamoura kent zijn winnaar van de dag. De winst van de CSIO3* Grote Prijs over 1.50m werd uit 60 deelnemers door een Belg veroverd, niemand minder dan Jeroen Appelen mocht de winst aan zijn palmares toevoegen na. Appelen eist zo opnieuw de aandacht op van de Belgische teamchef.

Met negen combinaties aan de start van de barrage liet Appelen de concurrentie geen schijn van kans. Hij kwam als één van de eerste combinaties aan de start van de tweede fase en zette meteen het voorbeeld met een tijd van 37,81 maar bleef bovenal ook foutloos. Slechts één andere combinatie sloeg erin om het hout onaangeroerd te laten maar kon niet tippen aan Appelen's tijd. De Belg ging eenzaam aan kop in het zadel van Moningo - D Van't Heyveld (v. Thunder van de Zuuthoeve). 

De Duitse Luisa Himmelreich kwam met haar foutloze ronde in 42,70 het dichts in de buurt van Appelen's tijd en greep het zilver met Clenur (v. Carinue). BWP'er Mimosa vd Rollebeek (v. Castelino van de Helle) was snel onder McKayla Langmeier maar één springfout gooide roet in het eten en liet hen op drie stranden. 

Ook Pedro Veniss was sneller dan de winnende tijd maar werd eveneens geremd door vier strafpunten met Boeckmanns Lord Pezi Junior (v. Böckmann's Lord Pezi). Filipe Malta Da Costa sloot de top vijf af in het zadel van Elton de St Jean (v. Nartago). 

Verder werd Celine Schoonbroodt- De Azevedo nog dertiende met Clinto T Z (v. Clintissimo Z).

Alle resultaten

F. © Fabienne Daigneux