Jef Lauwers en Hallpass besluiten met winst in Amerika: "Het is alsof hij op de automatische piloot staat; je kunt gewoon over grote sprongen zweven."

Jef Lauwers en Hallpass besluiten met winst in Amerika: "Het is alsof hij op de automatische piloot staat; je kunt gewoon over grote sprongen zweven."

Jef Lauwers en Hallpass eindigden de Pin Oak Charity Horse Show op dezelfde manier als waarop ze begonnen: met een overwinning in de USHJA International Hunter Derby. Nadat ze de overwinning hadden behaald in de $30.000 USHJA International Hunter Derby tijdens Pin Oak Week I, keerden Lauwers en Hallpass terug om ook de eerste plaats te veroveren in de $30.000 USHJA International Hunter Derby van vrijdag Week III.

Deze keer verhuisde de competitie naar binnen onder de lichten van de Main Ring in het Great Southwest Equestrian Center in Katy, TX, waar 30 deelnemers de eerste ronde van het parcours van Meghan Rawlins trotseerden. Als het 13e paar in de volgorde, schoten Lauwers en Hallpass rechtstreeks naar de top van het klassement met scores van 86 en 87 - plus vier bonuspunten voor hoge opties toegevoegd aan elke score - voor een totale score van 181 in de eerste ronde.

Het dichtst bij de score van Hallpass in de eerste ronde kwam Ivy League, eigendom van en bereden door Jennifer Alfano. Alfano en de 7-jarige Warmbloed hengst behaalden scores van 83 en 85, plus twee bonuspunten voor hoge opties, voor een eerste ronde score van 172. Op de derde plaats aan het einde van de eerste ronde, met een score van 167, stonden Alwaleed Alrashid en Versailles, eigendom van Lyla Brady.

Met de top 12 die in omgekeerde volgorde van hun positie terugkeerden voor de handige ronde, bleven de eerste drie plaatsen uiteindelijk volledig onveranderd. Als laatste die terugkeerde, vergrootte Lauwers met Hallpass alleen maar zijn voorsprong. Scores van 87 en 88, plus alle vier bonuspunten voor hoge opties, gaven hen een tweede ronde score van 183 en de overwinning met een totale score van 364.


"Hallpass is mijn rots in de branding," zei Lauwers over de 11-jarige Hannoveraanse ruin, eigendom van Sue Copeland. "Hij komt gewoon tevoorschijn en begint te springen. Hij springt steeds beter. Hij is een geweldig derby paard. Daarom hebben we hem hier."

"Hij reist niet echt met me mee," legde Lauwers uit. "Hij blijft hier, en hij houdt van Texas. Het is echt gaaf om zo'n paard te hebben dat gewoon tevoorschijn komt en zijn werk doet."

Na een succesvolle drie weken op de 78e jaarlijkse Pin Oak Charity Horse Show, zal Lauwers nu een paar weken thuis doorbrengen in Magnolia, TX, bij PJP Farm voordat hij zijn zinnen zet op zijn zomerverblijven.

"Ik denk dat ik dit jaar met Hallpass naar Derby Finals zal proberen te gaan," zei Lauwers. "Hij komt waarschijnlijk naar me toe in het noorden, misschien [op het Great Lakes Equestrian Festival in Traverse City, MI]. We zullen hem daar opwarmen, en dan zullen we ons voorbereiden op Derby Finals. Het is leuk om zo'n paard te hebben dat je kent en waar je op kunt rekenen. Hij is altijd hetzelfde. Hij komt super uit de startblokken. Aan het begin van de week komt hij naar buiten van, 'Ugh, jij bent mijn moeder niet! Waarom schop je me!' Maar dan ontspant hij zich en springt hij geweldig. Het is alsof hij op de automatische piloot staat; je kunt gewoon over grote sprongen zweven."





Bron: Persbericht
F. ©: Andrew Ryback Photography