Jean-Christophe de Grande en Nice Penelope Leeuwerikenhof Z vooraan in de ereronde in Waregem

Jean-Christophe de Grande en Nice Penelope Leeuwerikenhof Z vooraan in de ereronde in Waregem

De hoofdprijs van WVUR Sport Vlaanderen Waregem ging afgelopen weekend naar Jean-Christophe de Grande met Nice Penelope Leeuwerikenhof Z (Nabab de Reve). Bij de pony's greep Jitske Vantieghem samen met Coolfin King of Hearts naar de winst. 

In deze 1.10m-hoofdrubriek kwamen vierendertig deelnemers aan de start. Vijftien van hen konden twee foutloze rondes op hun naam schrijven. De snelste tijd (23.44s) werd gereden door Jean-Christophe de Grande in het zadel van Nice Penelope Leeuwerikenhof Z (Nabab de Reve). Het duo had een ruime voorsprong op Emile Claeys die met Donna Belle NC Z (Diplomat) op 25.61s tweedes eindigde. Ook de derde plaats schreef de ruiter op zijn naam. Deze keer zat hij aan de teugels van Noblesse Oblige NC Z (Nabab de Reve), en reed hij op 26.23s door de chrono. Plaats vier en vijf waren respectievelijk voor Danaë van Cauwenberg met Julea (Harley VDL) op 27.12s en Jean de Grande met Damiro de Roulard Z09 (Diamant de Semilly) op 27.14s. 

Marie Hiele stuurt Thun's Cruise van Sappenleen Z naar de 1.00m-winst! 

Op 23.21s snelde de amazone haar Thunder vd Zuuthoeve-merrie door de chrono. Ella Deketelaere volgde haar met Rella (Darco), maar eindigde met een tijd van 25.47s tweedes. Op drie zagen we Emma DeMuynck met Gigi van het Polderhof (Kashmir van Schuttershof) met 25.84s. 

Jitske Vantieghem springt met Coolfin King of Hearts naar de pony-winst

Ook bij de pony's werd het parcours gebouwd tot een hoogte van 1.10m. Jitske Vantieghem en Coolfin King of Hearts (Village King) reden er foutloos de snelste tijd. Stien Bultinck bleef samen met Chica van de Eekhoek (Pablo) twee keer foutloos, en landde op die manier tweede. 

Stien Bultinck en Chicka van de Eekhoek winnen in de 1.00m!

Het duo reed naar het zilver van de 1.10m, en kon in de 1.00m ook het goud mee naar huis nemen. Hier was het zilver voor Rachelle Ceuterick met Anney BZ en het brons voor Thibault Lansen met Pavlov (Paul SG).

Bekijk hier de resultaten