Janne Devriendt houdt Equteam-ruiter, Jean Christophe de Grande nipt van Grand Prix winst

Janne Devriendt houdt Equteam-ruiter, Jean Christophe de Grande nipt van Grand Prix winst

Afgelopen weekend was het spanning alom tijdens de 1.30m Grote Prijs op de New Flandria Ranch in Torhout. Zeven combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing, enkel het podium hield het hout in de lepels.

Samen met Jacinta hield Janne Devriendt de concurrentie achter zich. De Brugse amazone bleef zo ruim twee seconden voor op Jean-Christophe de Grande met onder het zadel zijn recent verworven, Qatar. Karel Olbrechts vervolledigde het podium op de rug van Lindex van't Ongereet.

Net buiten het podium volgde Laurence Pieters met de snelste chrono. De amazone sprong echter wel één paal uit de lepels met Intox van Groenhove. Brent Gaublomme vervolledigde het podium met onder het zadel Arthuro de Sarlar.

In de 1.20m rubriek domineerden de amazones met Aline Sercu op kop. Sercu snelde naar de eindzege met Darranty by Mdl en volgde zichzelf op in het zadel van La Belle van Sombeke. Janne Devriendt werkte het podium af op de rug van Jacinta.

Samen met Nero vd Bucxtale won Sercu ook de 1.10m proef. Jusine Spiessens volgde met Eclipse op de tweede plek voor Isabel Debeuf met Narco.

All resultaten

F. Martine Tandt