Jan Van Dyck springt met Eternity naar de overwinning in het Azelhof!

Jan Van Dyck springt met Eternity naar de overwinning in het Azelhof!

Dit weekend reden heel wat combinaties een foutloze ronde in het Azelhof! Zaterdag kon Jan Van Dyck in de 'Silver' 1.30 naar de winst rijden. In de 'Bronze' op zondag, domineerde de familie Van Es de 1.10m rubriek. 

Silver 
In de Silver 1.30m rubriek wisten tien deelnemers een foutloze barrage te rijden. Jan Van Dyck kon met Eternity (Emerald vh Ruytershof) de snelste tijd rijden, en ging zo met het goud naar huis. Ook de vierde plaats kon hij op zijn naam schrijven. Dat deed hij deze keer met het paard Mystic River (Der Senaat 111). Bert Panneels reed met Ogina vd Bisschop naar de tweede plaats. Op de voet volgde Xena Braeckmans met Fubertha (Nabab de Reve), de combinatie eindigde derde. De top vijf werd afgesloten door Axel Vandoorne met Kaline. 

Eyleen Smets nam met Gominka L (Numero Uno) het goud van de 1.20m rubriek mee naar huis. Ze was het snelst van de maar liefst 56 andere foutloze combinaties. De tweede plaats was voor Laurent Nuyens met Check Out (Tangelo Van De Zuuthoeve). Ook Evie Dircken kreeg een plaats in de top drie. Met Kylie Minoque (Kassanova de la Pomme) kreeg ze brons. 

Naast het behalen van zilver in de 1.20m rubriek, kon Laurent Nuyens in de 1.10m rubriek het goud mee naar huis nemen. Dat deed hij dit maal met het paard Eir Van De Tombeele (Clinton). Op de tweede plaats eindigde Stephanie Goemaere met Topaas d'Edouard Joly. Maurine Garnier met Darling GP Du Bois Madame wist met een nipte voorsprong brons te behalen.

Bronze
In de 1.10m proef domineerde de familie van Es in de top vijf. Zo behaalde Xander Van Es goud en zilver. Dat deed hij respectievelijk met de paarden D-Isci van de Kattevennen Z (Darco) en Corbusier DB Z (Contador van Maarle Z). Brons was voor vader Danny Van Es met Zico V (Pavoni). Karsten Van Es eindigde met Gypsy Chip (Chippison) vierdes. De top vijf sloot Lieselot Boons af met Borlando (Orlando vd Heffink). 

Febe Liekens en Ilja van de Vinusakker namen het goud mee naar huis in de 1.00m rubriek. Dat deden ze met een mooie voorsprong op Karsten van Es met Cartago Z. Die eindigde tweede. Ook het brons was voor Karsten, deze keer met Gypsy Chip (Chippison).