Jan Claeys springt pijlsnel naar de winst in 1.40m hoofdrubriek Zandhoven.

Jan Claeys springt pijlsnel naar de winst in 1.40m hoofdrubriek Zandhoven.

Afgelopen weekend won de Oost-Vlaming, Jan Claeys twee regionale Grand Prix competities. Op vrijdag avond zette hij zijn winning streak verder met een overwinning in de 1.40m hoofdrubriek in Zandhoven. Op de Gold League won Claeys met onder het zadel King-Boy.

Samen met de 9-jarige Contact vd Heffinck-zoon bleef Claeys ruim 11 seconden voor op Kobe Hendrix in het zadel van Litho vh Panishof. Het paar werd opgevolgd door voormalig Belgisch kampioen, Gilles Dunon met Gentle-Touch vh Bovenhoekshof.

Slechts deze drie duo's werkten het parcours foutloos af. Net buiten het podium sprong Anthony Wellens met één tijdsfout naar de vierde plek. Samen met Call me Crazy bleef Wellens Donaat Brondeel met D'artagan Rr.

Koen Vereecke hield de concurrentie achter zich in de 1.30m proef. Op de rug van QP Castellane (Casall) bleef de voormalige nationale kampioen Emilie Mottie met Kiki B voor. Jan Vermeiren volgde met Monk op de derde plaats terwijl Equteam-ruiter,  Randy Sherman de vierde plek innam op de rug van Lady AMor Sandro vd Waterhoeve.

De eerste winst, een 1.20m rubriek kwam op naam van Danny Van Es met Zico V. Joris Geenen (Nele van Asborne Z) en Jan Caers (NElle de la Rombe) volgden op een respectievelijke tweede en derde plek.

Uitslagen