Jan Claeys en Thibeau Spits regeren sterk in Sint-Katelijne-Waver!

Jan Claeys en Thibeau Spits regeren sterk in Sint-Katelijne-Waver!

Bij de familie Spits was het feest op zaterdag. In de 1.40m hoofdrubriek sprong Oost-Vlaming Jan Claeys met zijn vertrouwde Judy Van de Beekhoek naar de winst.  In het avondprogramma won Thibeau Spits de imposante Six Bars op eigen terrein!

In de 2-Fasen 1.40m rubriek hield Jan Claeys geen ruimte voor de concurrentie. Samen met de 15-jarige Judy Van de Beekhoek (Wandor van de Mispelaere, fokker: Lieven Verbeke) dook Claeys onder de chrono van thuis-ruiter, Thibeau Spits. Spits en Queen of Hearts Dwerse Hagen (Iron Man van de Padenborre) bleven nipt voor op Pieter-Jan De Visser met For2Day Z (For Pleasure).

Eveneens foutloos volgde Vincent Bourguignon met de 13-jarige Ingmar (C-Ingmar) op de vierde plaats. Carine Gagliani vervolledigde de top vijf op de rug van de 10-jarige Kannan-merrie, Earth Angel.

Thibeau Spits wint voor eigen publiek

In de Six Bars was er geen houden aan Thibeau Spits en Quick Step VV Champblanc (Ugano Sitte). Over 5 rondes wist Spits als enige foutloos te blijven in de laatste omloop. Samen met de ruin van de fokkerij van Evelyne Van Vreckom won hij zo op eigen terrein. 

In die laatste ronde kwamen ze met vijf duo's aan de start. Pieter-Jan De Visser (Bamaday Z, v. Bamako de Muze), Patrik Spits (Pepper van de Achterhoek, v. Dieu Merci van T&L), Gilles Nuytens (Opaline, v. Jamal vd Heffinck) en Jorich Spits (Pomme Castanoo, v. Apple Juice) delen zo de tweede plek.

Bert Panneels scoort opnieuw

Op vrijdag wist Bert Panneels de 1.35m proef te winnen. Op zaterdag strandde de Vlaams-Brabantse springruiter op plaats twee. In de 1.30m rubriek moest Panneel, Morten Djupvik met Hurukan de Vikland voor zich dulden. Panneels volgde met Ogina vd Bisschop (Vigo d'Arsouilles) voor Thibeau Spits en zijn eigen gefokte, Cloverly DH Z (Comme Il Faut).

De eerste winst van de dag kwam op naam van Eyleen Smets met Gominka L (Numero Uno). Eline Lopes volgde op een tweede en derde plaats met respectievelijk Vi Fort Z (Vigo d'Arsouilles) en Tindra WP Z (Tangelo van de Zuuthoeve).

Alle resultaten