James Peeters klasse apart in Loenhout

James Peeters klasse apart in Loenhout

Op zaterdag bleek James Peeters in de 1.40m Gold League van Loenhout een ware klasse apart. Peeters sprong met de 13-jarige J'Adore (Vagabond de la Pomme) naar de winst in 35,91 seconden.Het paar bleef zo ruim één seconde voor op Mateu Estrat.

De Spaanse springruiter strandde op de tweede plaats met zijn eigen Ventura Mail (Quality Touch). Martijn Tormans vervolledigde de top drie in het zadel van de achtjarige Origi van Roosakker (Echo Van 't Spieveld).

Net buiten het podium volgde de Amerikaanse springruiter, Randy Sherman op de vierde plaats. De Equteam ruiter loodste zijn negenjarige dochter van Elite, Conthoona foutloos onder de chrono van Nicolas Rombouts. De Belgische springruiter vervolledigde zo de top vijf met de 10-jarige BWP-ruin, Mister Manattan (Ugano Sitte).

Thian Van Hoydonck en Nicolas Rombouts schitteren 'on top'

Eerder won Nicolas Rombouts de 1.30m nationale rubriek. Op de rug van de 12-jarige Diarado-zoon, Fuptric van Beek bleef Rombouts net geen seconde voor op Filippo Tabarini met onder het zadel de negenjarige BWP-merrie, Nefertiti Optima (Balou du Rouet). De Oost-Vlaamse amazone, Laurence Pieters vervolledigde het podium in het zadel van Geoffrey Cobbaut's Bam's Girl Z.

De eerste winst van de dag, een 1.20m eindzege, kwam op naam van Thian Van Hoydonck en de 15-jarige Bluebery (Baloubet du Rouet). Op het podium volgde Stijn Van Lent met Clay Z (Cade Z) foutloos voor Niki Geenens met onder het zadel Helios vd Spelonckhoeve (Dulf van den Bisschop).

Alle Uitslagen