Ivan Dalton blijft Noemie Becker voor in Small Grand Prix van Genk

Ivan Dalton blijft Noemie Becker voor in Small Grand Prix van Genk

In Genk staat deze week de nationale springsport centraal. In de Silver League wist de Ier, Ivan Dalton de 1.35m Small Grand Prix op naam te schrijven. Dalton verwees daarbij Noemie Becker en Hans van Laer naar de tweede en derde plaats.

Samen met de achtjarige BWP-ruin, Plaisire d'Api (For Pleasure) snelde Dalton in 28,81 seconden naar de winst van de 1.35m hoofdrubriek. Op net geen seconde verschil volgde Noemie Becker met haar 9-jarige Prestige du Bois Madame Z( Peppermill), terwijl Hans Van Laer de top drie vervolledigde. Van Laer volgde met Kong Kong van 't Laerhof Z (Kiekeboe) voor Koen Verdegem.

De Oost-Vlaming werkte daarbij de top vijf eigenhandig af. Samen met Quartz de Muze (Mosito van het Hellehof) plaatste Verdegem zich op vier en volgde zichzelf op in het zadel van Kalvara (Calvaro).

Eerder won Antoine Goffin de 1.25m rubriek. Op de rug van Icarus van 't Hof van Eversem Z (Iron Man van't Meulenhof) bleef Goffin, Marc Bastiaens met Oleron van de Vossekant (Falco) voor. Marie Maex vervolledigde de top drie met haar Lintendra Dum vh Juxschot Z (Le Blue Diamond van 't Ruytershof).

In de 1.20m proef moest Goffin, Sacha Marissen voor zich dulden. Marissen won met de 11-jarige zoon van Eldorado vd Zeshoek, Hercules S. Op net geen seconde verschil volgde Goffin met zijn vertrouwde Zangersheide-ruin, voor Kaat Pluymers en Cheyenne vd Berkenen Z (Cadence van 't Gelutt z).