Housen troeft Guery af in 2* 1.40m rubriek bij Sentower Park

Housen troeft Guery af in 2* 1.40m rubriek bij Sentower Park

De eerste 2* rubriek van de dag bij Sentower Park werd in de prijsuitreiking afgesloten met een triomfantelijke Brabançonne. Alexander Housen en Jérôme Guery namen er met voorsprong de twee hoogste podiumplaatsen voor hun rekening na twee knappe omlopen over het 1.40m parcours. 

De 1.40m hoge 2* proef werd uiteindelijk enkel door de 23 geplaatste combinaties zonder spring- of tijdsfouten afgelegd. Ergens midden in de proef kwam Alexander Housen van start in het zadel van de 13-jarige hengst Warrior's Glory (Warrior), en zette daar een geweldige omloop in een winnende tijd van 54.21 seconden neer. Lang kwam geen combinatie meer in de buurt van deze te kloppen prestatie, tot Jérôme Guery op de rug van Tender Dream Hero Z (Thunder Vd Zuuthoeve) de ring binnen reed. Guery sprong er naar een schitterend foutloos resultaat, maar kwam uiteindelijk net twintig honderdsten te kort om het goud weg te kapen. De Duitse Janina Blotz stuurde de SBS Toulon zoon, Cassis van de Kranenburg, naar een chrono van 56.44 seconden en de derde plek.

Nog meer Belgische vreugde met een klassering als vierde voor Virginie Thonon. Thonon klokte in het zadel van de 8-jarige KWPN ruin Just The Way (Zirocco Blue VDL) af op 57.26 seconden, op net geen twee seconden gevolgd door Michael Jong en de 10-jarige Chuck CHai (Cador 5).

Vind de volledige uitslag hier.