Henk Clabots laat geen ruimte voor concurrentie in GP Woutershof

Henk Clabots laat geen ruimte voor concurrentie in GP Woutershof
Het Woutershof in Kuringen stelde afgelopen weekend opnieuw z'n deuren open voor de ruiters van de KR. Op zondag stond de Grote Prijs gepland, waar Henk Clabots maar liefst de helft van de ereplaatsen opeiste en won. 

De Grote Prijs had hindernissen tot 1.30m hoogte als uitdaging voor de ruiters. Van de 45 startende combinaties, konden slechts zes de barrage bereiken. Van die zes, was het Henk Clabots die drie(!) paarden foutloos hield in de basisomloop. Op Cathina K Z (v. Catoki) was hij zelfs goed voor de overwinning. Met nog geen vierde van een seconde verschil volgde hij ook nog eens op het zilver met Vi Fort Z (v. Vigo d'Arsouilles). Als laatste mocht hij ook Just a Lonely Boy Stuyvenberghof (v. Cicero Z) warm houden, maar eindigde deze barrage met acht strafpunten en een zesde plaats. 

Nette Clerckx was over de ganse lijn ook op geen fout te betrappen met Cataluna Vdh Z (v. Crown Z) en kon het brons mee naar huis pakken. Net geen twee seconden verschil hield Edwin Franco met Desperado Z (v. Der Senaat) op vier, Luc Peeters volgde dan weer op de voet en eindigde met twee honderdsten verschil op vijf in het zadel van Elmo Z (v. Emerald).

Een rubriek eerder won Emmaly Panis in het zadel van Apollo V Z (v. Andiamo Z). Sander Geenen zat hen op de hielen maar werd toch tweede op Okina D au Cerfs (v. Joop 111). Eline Vandenbogaard besloot het podium met Acapulco. Voor Gregory Vos was er met Quintano van de Dornehoeve (v. Millais) de vierde plaats gevolgd door Kaat Pluymers en Gentle van de Berkenen Z (v. Golden Boy du Val Du Geer) op vijf. 

Johan Goen domineert op zaterdag

Een dag eerder deed Johan Goen het Clabots al voor en reed zowel naar het goud als het zilver in de 1.20m hoofdrubriek. Met Covita V (v. Cartano) reed hij de tweede fase in een tijd van 31,33 terwijl hij op Preciosa H. (v. Kasanova de La Pomme) met 34,28 seconden op de klok de tweede beste tijd had in deze rubriek. Alex Berings volgde anderhalve seconde later in het zadel van Casper Z (v. Clintissimo Z) en werd derde. Jasmine Ceulemans reed Umoja Z (v. Untouchable Z) naar vier, voor Famke Verstraelen en Noga V/h Kapelhof (v. Inshallah de Muze) op vijf. 

Goen liet zich ook over 1.15m opvallen maar moest met Qatar van t Buxushof (v. Douglas) toch nog een andere combinatie voor zich dulden. Valerie Clauw was achttien honderdsten sneller in het zadel van Accor de Roulard (v. Exploit de Roulard) en won de rubriek. Julie Somers eindigde met Queen Fleur c (v. Vigo d'Arsouilles) op drie. Voor Dorien Leynen en Carpe Diem van het Eeropahof Z (v. Concordance) was er de vierde plaats, Kyle Cuypers volgde op vijf met Dolce Vita vd Holstenhoeve Z (v. Dominator 2000 Z). 

Alle uitslagen