Henk Clabots: "Ik denk dat deze periode ons vooral geleerd heeft om prioriteiten te stellen"

Henk Clabots: "Ik denk dat deze periode ons vooral geleerd heeft om prioriteiten te stellen"

In tijden van Corona, bieden we jullie graag wat extra leesvoer aan. Het is dan ook daarom dat we al de hele week de winnaars van de verschillende kampioenschappen van de Kempische Regionale interviewden. Vandaag is de laatste in het rijtje aan de beurt: Henk Clabots. Clabots won afgelopen seizoen het kampioenschap van Serie 2, de hoogste reeks van deze regionale.


“Hoe ik me momenteel bezig houd? Ik werk halftijds als maaltijdbedeler voor het OCMW. Ik ga dus elke voormiddag maaltijden aan huis bezorgen bij bejaarden. Na de middag verdeel ik mijn tijd tussen de opvang van mijn zoon en de paarden. Onze focus ligt nu vooral op de jonge paarden die we verder door proberen te werken. Met Damba leek ik op weg naar het hogere niveau na goede resultaten in de CSI2* van Mechelen en Gent maar dat wordt nu dus even on hold gezet”.

“Afgelopen jaar krijg het kampioenschap een nieuwe formule: de winnaar van de finale werd zo meteen ook de algemene winnaar. Na de halve finales dacht ik dat mijn kansen op de eindwinst helemaal verkeken waren maar uiteindelijk kon ik op de dag van de finale toch nog een mooie prestatie neerzetten. Dit leverde mij dus toch nog de eindwinst op. Het winnen van het kampioenschap was zeker een mooie overwinning. Wat de overwinning extra mooi maakte, was dat ik er voor het derde jaar op rij in slaagde om het kampioenschap met Dalba te winnen. Daarnaast staat ook de winst van de KR tijdens het interprovinciaal kampioenschap op mijn lijst met favoriete overwinningen van het afgelopen jaar”.

“Of ik iets van deze periode geleerd heb? Prioriteiten stellen… Door mijn werk als maaltijdbedeler en in de zorg in het algemeen, zie ik dagelijks dat bejaarden erg bang zijn en dat ze hopen deze crisis te overleven. Ik denk dat we daarom extra moeten genieten van de mooie momenten in ons leven en de momenten die we met onze paarden kunnen doorbrengen. We hebben die luxe dus we moeten ze met beide (gewassen) handen grijpen”.